Аз не съм мишка, нито моите колеги, които стоят на

...
Аз не съм мишка, нито моите колеги, които стоят на
Коментари Харесай

От прокуратурата заявиха: Ние не сме мишки!

„ Аз не съм мишка, нито моите сътрудници, които стоят на тази маса са мишки, с цел да бъдем упреквани, че сме се скрили през вчерашния ден. Дежурният прокурор няма право да прави каквито и да е било дейности, в случай че не е наблюдаващ “.

Това съобщи наблюдаващият прокурор по убийството на Жоро Дживизов Георги Пенев. На брифинг преди минути той заяви, че обвиненият Иван Димитров ще бъде пуснат от следствения арест и мярката му ще бъде изменена в „ подписка “. Ето какво съобщи още прокурор Пенев пред публицисти:

„ Аз стоя с името и подписа си и ви убеждавам, че това което ще бъде направено не е поради уличните митинги, писанията на публицистите и направените мнения. В материалите по делото се събраха всички обстоятелства.

Аз съм решил, че докторът, който сега е трансфорат в народен воин, е направил закононарушение по член 119 по отношение на член 115 от Наказателен кодекс (убийство в границите на превишаване на рамките на неизбежната отбрана).

Ще му бъде повдигнато обвиняване и по член 339 от Наказателен кодекс (за противозаконното владеене на патроните и на револвера, с който е бил погубен Плъха). Въз основа на двете обвинявания, които съм разпоредил да бъдат повдигнати, ще бъде променена мярката му от „ задържане под стража “ в „ подписка “. Подчертавам, че това не е под въздействие на уличните митинги, а на моето вътрешно разбиране и събраните в хода на досъдебното произвеждане доказателства “.

Прокурор Пенев твърди, че не са налице трите комулативни предпоставки, с цел да бъде приложена мярката за неотклонение „ задържане под стража “. Според държавното обвиняване е несъмнено, че точно Димитров е направил убийството. Липсват предпоставки той да се укрие или да извърши ново закононарушение. Това са и аргументите той да напусне ареста по-късно през днешния ден.  
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР