„Аз не съм изненадан, тъй като покрай летните протести всички

...
„Аз не съм изненадан, тъй като покрай летните протести всички
Коментари Харесай

Настимир Ананиев пред ФАКТИ: Имахме усещането, че най-вероятно ни подслушват

„ Аз не съм сюрпризиран, защото около летните митинги всички имахме такова чувство, че най-вероятно ни подслушват. Когато обаче към този момент го видиш с доказателство, някак си остава един горчив усет, само че и удостоверение, че митингите, които имаше и това, което желаеме – за смяна на ръководството, за смяна на това, което се случва в правосъдната власт, в Прокуратурата, е вярно “. Това съобщи пред ФАКТИ ръководителят на Политическа партия „ Волт “ Настимир Ананиев във връзка вчерашната вест, изнесена от адв. Николай Хаджигенов, че около миналогодишните митинги 82-ма български жители са били подслушвани - жители, измежду които е и нашият събеседник Настимир Ананиев.

Както е известно, Политическа партия „ Волт “ е част от политическото обединяване „ Изправи се.БГ “ на Мая Манолова.

„ Интересно ми е в какво качество са ме подслушвали. Като ръководител на политическа партия ли, като претендент за депутат ли, като интензивно протестиращ ли, като жител ли, като бизнесмен ли. Имайки поради, че не съм единственият подслушан, а това е ставало с общо 82 индивида, и като виждам, че с множеството ни свързват митингите, то общият знаменател са точно те. Това значи, че някой е желал да знае какво се случва, желал е да знае опозицията какво мисли и възнамерява и, несъмнено, по един подобен милиционерски метод да се „ оправя “ с опозицията, а не в чиста конкуренция “.

„ Това, което видях от малкия екран, защото към момента не съм видял самите документи – там се виждаше, че има искане от Прокуратурата. Искане с моите данни и всичко останало “, отговори Ананиев на въпрос за поръчителя на подслушването по отношение на него.

„ Интересното е, че няма формален заявител – нямаше посочено лицето Х или лицето Y. Това значи, че някой се крие зад институцията, с цел да не поеме персонална отговорност. Аз нямам доверие 82-ма протестиращи - елементарни жители и политици, да са били подслушвани без знанието на основния прокурор “, добави той.

„ Исках да видя документите, само че разбрах, че са ги дали през вчерашния ден на вътрешния министър. Ако имам нарушени цивилен права, ще си диря правата и ще желая някой да понесе наказателна отговорност за това безчинство, тъй като ние въпреки всичко живеем в европейска страна, в Европейски Съюз сме към този момент 14 години и тези практики ни хвърлят в някакви мракобесни времена на Средновековието “, съобщи още по мъчителната тематика с подслушването Настимир Ананиев.

„ Ще осведомявам и нашия евродепутат от „ Волт “, който е член на „ LIBE “ – Комисията за цивилен права в Европейския съюз. Ще го осведомявам за обстановката като цяло, тъй като освен аз съм подслушван, това е ставало, както се разбра, с 82-ма души, множеството от които са хора от митингите – политици и жители. Говорим съответно за опозиционни политици. С другари сме си говорили, че да слушаш политици, които разполагат с обществен запас, които са във властта, които могат да злоупотребят по някакъв метод, това ненапълно може би бих го приел. Но когато слушаш опозицията, това е като при абсурда „ Уотъргейт “, която коства главата на президента Ричард Никсън. В XXI век това е безусловно недопустимо “, приключи ръководителят на Политическа партия „ Волт “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР