Аз не съм алчен за власт, аз съм алчен за

...
Аз не съм алчен за власт, аз съм алчен за
Коментари Харесай

Първи Думи На Слави Трифонов След Учредяване На Партията Му! Директно Видео!

" Аз не съм лаком за власт, аз съм лаком за правдивост ", съобщи водещият, който бе определен за ръководител на новата политическа групировка.

Трифонов приказва към пет минути пред делегатите, като съобщи, че повода да учреди " Няма такава страна " е желанието му да възвърне справедливостта след отхвърления референдум преди 3 години.

Ето и цялата тирада на Слави Трифонов:

Първо желая да ви благодаря, тъй като това е едно удивително нещо, което се случва. Защото в действителност целият политически запас през последните години наподобява неуместно и обидно. И допускам това е за всички вас. Всеки човек, който следи това, което се случва в общественото пространство, естественият човек усеща омерзение. Една голяма част от българите са отишли в чужбина тъкмо затова. Хората, които ръководят и се избират от незадоволително огромна част от българския гласоподавател, са алчни за власт. Това го виждате.

Аз и моите сътрудници протестираме по този метод, тъй като се случи една голяма неправда. Бше извършен референдум по българския закон и Конституция и по разпоредбите на директната народна власт. Той беше пренебрегнат в ъгъла, все едно не се е случвал. Тук в България знаете, че всяко знамение е за три дни. Но чудото е нещо прелестно, не може да бъде за 3 дни. Защото е удивително.

Днес е ден, в който си разрешавам по-емоционално да ги обясня тези неща. Аз съм удобен човек и мислех да си напиша тирада, само че избрах да кажа нещата по този начин - по-емоционално. Защото в последна сметка ние по тази причина живеем - за страсти. Те са неприятен консултант, само че живеем поради тях.

Тази страст, която провокираха с незачитането на референдума, е омерзение. Аз съм пореден и мисля, че най-правилното нещо е човек да върви към задачата си поредно, без да се стопира и да се опасява.

Има една група хора, които взеха решение, че това няма значение и с най-елементарни хватки и с неуважение на закона този референдум беше избутан в ъгъла. Ние протестирахме пред Народното събрание. Резултатът беше безусловно никакъв. А по закон това, което може да се направи е в действителност да се сътвори политически артикул. Не се измъквам от думата партия, само че тя е отвратителна.

Като кажеш партия и ти става...Та този политически артикул е да възвърне справедливостта. Аз не съм лаком за власт, а за правдивост, както допускам голямата част от вас. Кой естествен човек не желае правдивост?

Излизайки от тази зала всеки от вас стартира да живее живота си на човек, подложен всекидневно на несправедливости. Аз не мога да оправя несправедливостите, това е безумно. Аз мисля, че има съответна, точна и ясна цел, която е обвързвана с моя темперамент - когато нещо се прави, то би трябвало да се направи до дъно. Този референдум и решенията от него би трябвало да бъдат приложени в деяние, без значение от това дали на някой му харесва или не. Има закон, който се назовава Конституция на България. В него разпоредбите за директната народна власт са тъкмо изяснени. Те бяха спазени и в този момент ще бъдат спазени законите, с цел да бъдат приложени решенията. Защото по този начин се прави.

Аз не мога да направя по този начин, че да се съблюдават всички правила. Но едно значително предписание, като законът за директната народна власт, за който са дали своят вот 3,5 милиона души, ще бъде спазен. Защото, който застане на пътя на справедливостта ще си понесе всички последици. Искрено осъзнавам какво върша. Искрено съзнавам отговорността, която поемам. Искрено съзнавам, че съм се облякъл с облеклата на отговорността, която сте ме облекли вие. Суверенът е този, който основава тази история, аз съм просто инструмент. Осъзнавам вашето доверие и го правя оценка.

Животът е прелестен!
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР