Аз не обвинявам Борисов, а предоставям данни. КПКОНПИ трябва да

...
Аз не обвинявам Борисов, а предоставям данни. КПКОНПИ трябва да
Коментари Харесай

Албена Белянова: Без държавната машина тези страхливци са никои

Аз не упреквам Борисов, а отпущам данни. КПКОНПИ би трябвало да си свърши работата и да ревизира обстоятелствата, които съм показала. Това разяснява адв. Албена Белянова в студиото на предаването " Делници " на телевизия " Евроком " във връзка със сигнал, който е подала за разкритите в медийното пространство фотоси от спалнята на премиера.

Това е сигнал до комисията, ръководена от някогашния основен прокурор Сотир Цацаров. Искането е да прегледа всестранно записите, кюлчетата, всичко, което беше изнесено в медийното пространство. И още нещо - за това че министър председателят употребява обществен запас, с цел да си прави предизборната акция, уточни юрист Белянова.

" Наша задача е да разкриваме нещата, които не са законосъобразни. За това прикани и актуалният основен прокурор Иван Гешев и съм изцяло съгласна с него ".

Скептична съм по отношение на инспекцията, която би трябвало да бъде направена, тъй като сме очевидци по какъв начин не се вършат инспекции. Важното е, че сезираме институциите и отстояваме правата си, безапелационна е тя.

" Когато внесох сигнала на 8 януари, същия изпратих и на госпожа Елена Йончева, която е член на мониторинговата група в Комисията за цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи. Това е тази комисия, която също с нараснало внимание следи какво се случва, както във връзка с следствието на прокуратурата, по този начин и по други въпроси. Те зададоха и нови въпроси, тъй че те няма да се откажат да търсят отговорите ".

Адвокат Албена Белянова уточни още, че до неотдавна самият Борисов на драго сърце е ходил в Екологичен потенциал и Европейска комисия.

" Иван Гешев сподели, че той е провокирал тези срещи. Но виждаме в този момент тези отводи. Всички ние чакаме тези отговори. "

Борисов сподели, че знае коя е Мата Хари. Защо не попитаха коя е прелестната госпожа. Става въпрос за 1 млн. евро.

Адвокат Белянова разяснява още, че съгласно нея актуалната обстановка няма да продължи дълго.

" Това са едни страхливи хора, които в случай че не е цялата държавна машина зад тях, те са никои. "

Тя осведоми, че по закон Сотир Цацаров е задължен да направи инспекцията. Трябва до 3 месеца да има изговаряне.

Може КПКОНПИ да се опита да " изпере " министър ръководителя. Но данните са налице. Хората знаят истината. Но по този метод институциите вършат мечешка услуга на господин Борисов, смята още Албена Белянова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР