Аз не мога да ви кажа колегите от НАТО кого

...
Аз не мога да ви кажа колегите от НАТО кого
Коментари Харесай

Каракачанов не знае информиран ли е Радев от НАТО за Сирия

Аз не мога да ви кажа сътрудниците от НАТО кого са уведомили. Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов в отговор на въпрос, обвързван с рецензиите на президента Румен Радев, че не е бил осведомен за позицията на държавното управление.

" Ние получаваме информация и по-точно информацията дойде в МО по линия на нашите сътрудници. Тя бе в общ темперамент, че в идващите 72 часа са вероятни сходни дейности. Дали те са уведомили други министерства - най-вероятно са, дали те са уведомили президентската институция - аз не мога да ви кажа, тъй като не ги управлявам ", разяснява Каракачанов.

Каракачанов посочи, че за идните удари е осведомен от работа " Военна информация ", дружно с министър-председателя в петък сред 9 и 10 часа. Министър Каракаченов изрази убеденост, че информацията е достигнала и до президента Румен Радев като върховноглавнокомандващ армията.

" Критики е елементарно да се дават. Истината е, че съдружниците ни са ни уведомили в един по-дълъг интервал, в границите на 72 часа, само че съответната информация персонално аз и министър председателят получихме от работа " Военна информация ". Не виждам съображение за рецензии в това отношение. В края на краищата нито са ни канили за присъединяване в сходни удари, нито ние сме взели участие, нито са желали някаква поддръжка, тъй че не виждам за какво би трябвало по тази тематика да търсим линии на разделяне ", сподели още военният ни министър.

На въпрос, обвързван с изказванията на президента, че не е бил осведомен от държавното управление за позицията по Сирия, както и във връзка с абсурда Скрипал, " позицията ни във връзка с Сирия беше извънредно уравновесена и с главен акцент върху това да се търси политическо решение на рецесията в Сирия, която продължава към този момент 6-та година. По тематиката със Скрипал позицията на България беше извънредно обрана, деликатна и уравновесена ", разяснява Каракачанов като посочи, че не схваща за какво би трябвало да имат разминаване.

" Правителството не е предписание оценка на резултатите от офанзивата в събота. Правителството главно акцентира на това, че би трябвало да се търси политическо решение на обстановката в Сирия, ние не сме правили оценка на самите удари, резултати и не е наша работа да го вършим. Това не е акция на НАТО, с цел да можем ние като членове на НАТО да вършим някаква оценка. В края на краищата ние сме едни наблюдаващи, както и останалата част от света ", сподели още той.

На въпрос, какъв знак е визитата на Радев в Москва, Каракачанов разяснява: " Няма да е първият държавен глава на държава-членка на Европейски Съюз, който посещава Москва. В тази обстановка е хубаво да има мостове, хубаво е да има разговор, тъй че дали българският президент или българският министър председател ще посетят Москва, в случай че имат такава покана, несъмнено, аз не намирам нищо лощо в това. В края на краищата за какво българският държавен глава да се чуди дали да го направи, откакто френския няма такива подозрения за себе си ".

Стана ясно, че плановете за рационализация на Българската войска в идващите две седмици ще бъдат междуведомствено съгласувани и по-късно импортирани в Министерски съвет.

" До края на май би трябвало да сме подготвени и с плана за флота ", посочи Каракачанов. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР