Аз не искам поста на външен министър като такъв. Това,

...
Аз не искам поста на външен министър като такъв. Това,
Коментари Харесай

Николай Денков: Не искам поста на външен министър като такъв!

„ Аз не желая поста на външен министър като подобен. Това, което желая гласът на ПП-ДБ да бъде задоволително мощен, с цел да се чува в чужбина. “

Това разгласи пред публицисти по време на визитата си в Хага министър председателят Николай Денков във връзка ротацията и разногласията сред ГЕРБ и ПП-ДБ по този въпрос. 

Денков изясни, че всичко, което се случва, значи, че договарянията не престават . И акцентира, че той също е един от партийните водачи, които вземат участие в тях. 

„ Какво е смисъла на този спор? Значението е обвързвано с това кой и по какъв начин ще изясни в чужбина какво се случва в България. Позициите, които имат най-силна дума, това са министър председателят и външният министър. И това, което сътрудниците от парламентарната група споделят с съображение е, че когато постовете се заемат от едно и също лице, това значи, че обясненията какво се случва в България, ще бъдат показани от един и същи човек. Добре е да има паритет в това отношение “ , уточни още Николай Денков. 

На въпрос дали може не Мария Габриел, а друга жена да заеме поста министър председателят уточни:

„ В момента не обсъждаме разновидността да не е Мария Габриел. От страна на ПП-ДБ ние желаеме да продължим ротацията по метода, по който беше контрактувана. Освен осъществяването на управническата стратегия, ние още в този момент започваме със законодателни промени и в това време ще подготвим управническа стратегия до края на мандата. “ 

„ Ние двамата с нея обсъждаме причини в една и в друга посока. В момента няма извънредно решение, само че с нея обсъждаме с причини “ , уточни още Денков и акцентира, че точно заради това двамата работят доста добре дружно. 

По мотив визитата си в Хага и днешната си среща с Марк Рюте министър-председателят акцентира, че България има доста мощна поддръжка от Нидерландия , само че и от доста други страни за пълноправно участие в Шенген и по суша.

„ Важно беше тази поддръжка от Нидерландия да се завърши като проблем след измененията, които направихме в Конституцията, правосъдната система. Всичко това оказа помощ Нидерландия да завърши това досие. Това, което през днешния ден добави Марк Рюте е, че не престават да ни поддържат безалтернативно и че ще работи и с други страни, имайки поради и Австрия в частност “ , заяви още Николай Денков. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР