Аз не искам ГЕРБ да са ни приятели, аз искам

...
Аз не искам ГЕРБ да са ни приятели, аз искам
Коментари Харесай

Петков апострофира Борисов: не иска ГЕРБ да са приятели на новата коалицията, а на българите

Аз не желая ГЕРБ да са ни другари, аз желая ГЕРБ да са другари на българските жители. Защото сега изборът е сред задкулисието и напредъка на България. Ако са другари на българските жители, да създадат верния избор. "

Това разяснява съпредседателят на " Продължаваме промяната - Демократична България " Кирил Петков в отговор на въпрос за репликата на водача на ГЕРБ Бойко Борисов от вторник (2 май), че и дали Петков възприема партията на Бойко Борисов и персонално него за другари.

 ГЕРБ се отхвърля от ГЕРБ се отхвърля от " Продължаваме промяната - Демократична България ", стартира диалози с други за кабинет (обновена)

Допълни, че контрактуваната ротация за ръководител на Народното събрание сред двете най-големи обединения в Народното събрание е единствено за този пост, както и за шефа на правната комисия, а не за общо ръководство. Така Петков опроверга скорошен коментар на депутата от ГЕРБ и заместник-председател на Народното събрание Росица Кирова, че е имало сделка сред двете най-големи парламентарни групи за общо ръководство.

" Може би тя не е схванала, тъй като не беше част от договарянията. Росен Желязков беше индивидът, с който този диалог беше извършен ", уточни Петков.

На въпрос по какъв начин ще протекат договарянията на " Продължаваме промяната - Демократична България " за оферти от обединението проектокабинет с останалите парламентарно показани партии отвън ГЕРБ, Петков означи, че в този момент процедурата към момента е на стадий преди първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление и е отговорност на ГЕРБ да решат какво вършат и да решат с кого да беседват, без обединението да им дава период, защото " българските жители дават период и те споделят " не може 5 пъти избори и нищо да не извършите ".

" Вчера чухме, че не ни харесват кабинета. Тогава да стартират да приказват с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия за поддръжка на техен кабинет, тъй като ние сме доста кардинални и доста транспарантни. В първия ден казахме какви са ни изискванията и ние не го направихме от дебелоглав. Около 620 хиляди души не ни дадоха мандат да вършим коалиция с ГЕРБ ", разяснява още той.

Коалицията няма да поддържа кабинет на ГЕРБ от потвърдени учени

Похвали и отбрани кандидатурата на Николай Денков за министър председател, повдигнат от " Продължаваме промяната - Демократична България ", като посочи, че когато си академик в топ 1 на света, какъвто по думите му е той, това означавало, че " има нещо неповторимо в теб, което е повече от просто доста добър академик ". Коментарът му беше по отношение на вметка на водещата, че това, че Денков е измежду най-хубавите учени в света в своята област, надалеч не значи, че би бил и добър министър-председател.

 Бойко Борисов не утвърждава проектокабинета Бойко Борисов не утвърждава проектокабинета " Денков ", изиска свои министри в него

В този смисъл беше запитан, че в случай че и ГЕРБ предложат кабинет, който е с потвърдени учени и хора, които не са политически лица, с аргумента, че е подсилен от ГЕРБ ли обединението ще откаже да го поддържа, съпредседетателят на " Продължаваме промяната - Демократична България " акцентира, че нямали " капка подозрение " да не поддържат препоръчано от ГЕРБ държавно управление, тъй като те от първия миг следвали правилата си. " Принципът обещавай това преди изборите, което ще направиш след изборите, е доста значим. Ние не можем да подменим вота на 620 хиляди българи ", настоя той.

Във връзка с наближаващите локални избори през есента Кирил Петков сподели, че макар че те са доста значими, сега те не били на дневен ред, тъй като в този момент имаме " цялата страна пред нас и не можем да заместваме локалните избори с националните задания и цели ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР