Аз не искам да бъда обичан или одобряван, аз искам

...
Аз не искам да бъда обичан или одобряван, аз искам
Коментари Харесай

Здравният министър: Не искам да бъда обичан, искам да бъда полезен

Аз не желая да бъда обичан или одобряван, аз желая да бъда потребен за всеки обособен български жител и дружно да преминем през това тестване COVID-19 ”. Това сподели министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов, който одобри на среща през днешния ден представители на Съюза на организациите за любителско изкуство – СОЛИ, организирали митинги в Пловдив и Варна с искане за отваряне на школите по музикални и танцови изкуства. На диалозите участва и министърът на културата Боил Банов, оповестиха от здравното министерство.

„ Парадокс е, че аз водя война с вас за вашето здраве. Парадокс е, че би трябвало да увещавам всеки, че желая да опазя здравето и живота му. За мен това е най-важното. ", акцентира министър АНголив и обясни на представителите на танцови и музикални школи, че въвеждането на всички противоепидемични ограничения се случва след изчерпателен разбор на заболяемостта, както и на данните от Европейския център за профилактика и надзор върху болесттите, а задачата е само запазване здравето на хората. При спад на заболяемостта под 120 на 100 хиляди души население и задържане на наклонността, ще се мисли за разхлабване на настоящите противоепидемични ограничения. Ще се работи и в противоположна посока – при ново увеличение на заболелите, ограниченията ще се стягат, акцентира още здравният министър.

„ Вие чукате на отворена врата. Винаги съм подготвен за разговор, тъй като надълбоко имам вяра, че културата и изкуството са това, което избавя човешкия дух. Знам, че не може всички да са удовлетворени от въведените ограничения, само че няма да спра да диря консенсуса, тъй като единствено дружно и с схващане за съблюдаване на ограниченията, ще можем да спечелим борбата с COVID-19 ”, добави министър Ангелов.

В края на срещата, участниците в нея дефинираха диалога като градивен и взеха решение, че разговорът сред тях би трябвало да продължи, с цел да се намерят най-правилните решения за всички. Министърът на културата Боил Банов предложения представителите на Съюза на организациите за любителско изкуство – СОЛИ още на 26-ти януари, с цел да обсъдят параметрите по бъдеща стратегия в поддръжка на танцовите школи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР