Аз не исках да бягам! Винаги съм искала да остана

...
Аз не исках да бягам! Винаги съм искала да остана
Коментари Харесай

Маргарита Стойкова пред Дарик: Винаги съм искала да остана в България, но България не поиска да остана

Аз не желаех да тичам! Винаги съм желала да остана в България, само че България не изиска да остана “. Това сподели Маргарита Стойкова в предаването „ Посока Култура “ по Дарик в неделя. Преди дни младата българска актриса бе отличена измежду 10-те европейски изгряващи звезди на 74-тия кино фестивал „ Берлинале “ поради присъединяване си във кино лентата „ Диада “ на Яна Титова. Любопитното е, че този триумф на един от най-престижните европейски кино фестивали идва, откакто Маргарита Стойкова не е призната в Националната академия за театрално и кино изкуство (НАТФИЗ) в София. Сега Маргарита Стойкова споделя, че хоризонтите пред нея са доста по-големи и ще се бори за „ Оскар “.

„ Имам доста фантазии, една от които е Оскарите, само че всяка фантазия се сбъдва последователно с триумфа. Готова съм на всичко, с цел да се боря до дъно за това, което желая да върша “, сподели пред Дарик Маргарита Стойкова. И подвигна завесата на бъдещите си тврочески проекти.

„ С всичко, което се случи с „ Берлинаре “ – срещнах се с доста хора, които откриха организации във Великоблратиния и ми оферират работа там. Винаги съм си мислила, че образованието в Лондон е високо, много време изучавах по какъв начин работят там “, споделя младата акриса. Но акцентира: „ Аз обичам България и даже и да завърша там, ще се върна “.

Маргарита Стойкова разяснява и сюжета на кино лентата „ Диада “. Тя уточни, че през днешния ден на младежите им се постанова доста по-бързо да пораснат. „ За мен поколонието сега е доста сбъркано. Достъпът до обществени мрежи те кара да пораснеш бързо, тъй като имаш достъп до доста информация единствено с един клик “, споделя актрисата. Според нея „ при всяко бунтарско дете казусът идва от фамилията: „ Ние израстваме със фамилиите си и в един миг, когато те изчезнат, ние усещаме неналичието им. Разбрах, посредством моята героиня, че такова нещо има. Можеш да стигнеш до положения и настроения, които не можеш да предположиш, че имаш, точно поради неналичието на тази майчина обич “, споделя Маргарита Стойкова.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР