Аз не бих казал, че някой трябва да бъдем сменен

...
Аз не бих казал, че някой трябва да бъдем сменен
Коментари Харесай

Премиерът с витиеват коментар след въпрос ще бъде ли отстранен Пламен Янев

Аз не бих споделил, че някой би трябвало да бъдем заменен единствено тъй като му се желае оставката, съобщи Николай Денков

Премиерът Николай Денков разяснява витиевато обстановката към възможната промяна на регионалния шеф на Бургас Пламен Янев. Министър-председателят тази заран отговаряше на въпроси, заложени му във фейсбук, което се трансформира в ежемесечна традиция.

„ От няколко месеца представители на локалната власт желаят оставката на регионалния шеф на Бургас Пламен Янев. Имаше и подписка против него от огромно болшинство в Общински съвет-Бургас. Местната организация на ПП-ДБ също сне доверие от него. Имате ли информация по въпроса и обмисляте ли отстраняването на господин Янев “, бе въпросът, заложен му от кореспондент на „ Флагман “ посредством коментар в обществената мрежа.

Водещата изявлението с премиера - Надежда Узунова, обаче леко редуцира питането . Обмисля ли се отстраняването на регионалния шеф на Бургас Пламен Янев поради поисканата му оставка от представители на локалната власт и сваленото от него доверие – по този начин зададе въпроса Узунова.

Николай Денков отговори следното: „ Първо, регионалните шефове също ще бъдат прегледани дружно с прегледа на министрите (във връзка с ротацията – б.а.). Но министрите вървят с известно преимущество. Там, където има съществени проблеми, може да има промяна. Някъде може да има ротация. Това е въпрос, който ще бъде разискван, само че аз не бих споделил, че някой би трябвало да бъдем заменен единствено тъй като му се желае оставката . Трябва да се огледа какви са причините, има ли аргументи . Оставки се желаят от най-различни хора, по най-различни аргументи . Понякога с съображение и тогава това би трябвало да бъде осъществено. Друг път - просто тъй като са наранени ползи и тези ползи основават напрежение в някой, който е привикнал да получава непозволено, непочтено преимущество, което в един миг се оказва, че към този момент не му е разрешено. “

След въпрос дали следва систематизиране на регионалните шефове на партиен принцип, Денков съобщи, че не е значимо кой кого е предложил, а дали един човек става или не става. Това трябвало да бъде решение със единодушие.

Ако някой регионален шеф не може да извършва отговорностите си добре, то той би трябвало да бъде заменен, само че вторият, който пристигна, не би трябвало да бъде непокътната квота, тъй като е препоръчан от еди-кого си. Трябва да има общо единодушие, че този човек може да си свърши работата, добави министър председателят, който след възможната ротация идния месец се чака да бъде сменен от Мария Габриел от ГЕРБ.

Гледайте цялото изявление с акад. Денков тук:

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР