Аз не бих го класифицирал като инцидент. Очевидно е имало

...
Аз не бих го класифицирал като инцидент. Очевидно е имало
Коментари Харесай

Проф. Тагарев: Руските пилоти са получили санкция от Кремъл да въздействат на американския дрон

„ Аз не бих го класифицирал като случай. Очевидно е имало преднамерени провокативни дейности отстрана на двата съветски изтребителя, които са се опитвали по разнообразни способи да влияят над този дрон и най-после по някакъв метод са съумели – дали това е било от изхвърленото гориво, дали е било машинален контакт. Не изключвам и версията за пукотевица по този дрон, въпреки и тя да е малко евентуална. “

Това съобщи в студиото на Euronews PrimeTime някогашният министър на защитата и боен специалист проф. Тодор Тагарев.
Това са напълно преднамерени дейности, които водачите надали биха подхванали без глоба от високо нива, в тази ситуация – Кремъл.
Две аргументи се крият зад дейностите на Русия в Черно море, счита проф. Тагарев.

„ Първо – с цел да повдигне малко духа на руснаците, който в последните месеци няма мотив да се повдига, защото за напълно най-малък прогрес в Югоизточна Украйна те дават десетки хиляди жертви. Другата причина е, че желаят въпреки всичко да покажат на западните съдружници кой е господарят на региона на Черно море – кой има право да организира каквито и да било дейности там и кой няма право, което е много рисков ход “, уточни военният специалист.

Според него американските военни не желаят към момента това да се трансформира в някакъв цикъл на ескалация на напрежението.

По думите на проф. Тагарев самичък по себе си този случай няма да докара до ескалация на напрежението, само че може да докара до това, че дейностите на различен метод на разбиране на дейностите на Русия, само че в случай че има следващи произшествия отношението на НАТО може да стартира да се трансформира.

Този случай може да повлияе и на вътрешнополитическите диспути в Съединени американски щати, добави проф. Тагарев.
Когато съветски изтребители смъкват американски аероплан, въпреки и безпилотен, това няма по какъв начин да не повлияе в американското общество и политическа класа.
За да се минимизира всевъзможен риск от спор сред натовски и съветски сили, корабите на нашите съдружници се изтеглиха от Черно море преди да стартира огромната съветска експанзия, означи проф. Тагарев.

„ България има обичайно специализация в производството на дребни и леки въоръжения и муниции за тях, което в този момент се оказа доста скъпо и нужно на Украйна. Публична загадка е, че откогато стартира огромната експанзия на Русия, нашите фабрики започнаха работа на режим 24/7 и непрекъснато отпътуват за „ трети страни “ самолети и камиони, натоварени в България “, разяснява още военният специалист.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР