Аз написах едно писмо, в което обясних, че има възможност

...
Аз написах едно писмо, в което обясних, че има възможност
Коментари Харесай

Шефът на НЗОК разкри подробности за скандала с министъра

Аз написах едно писмо, в което обясних, че има опция да не можем да заплатим до края на годината към 200 млн.на нашите западни сътрудници. Така рискуваме български жители да не могат да се лекуват планово в чужбина. На 2 февруари съм уведомил министъра за този проблем и не съм го прескочил. Това съобщи пред bTV проф. Камен Плочев, шеф на НЗОК. Той разяснява разразилия се скандал към Здравната каса. Проф. Плочев беше безапелационен, че няма да подава оставка.

Заедно с него посетител студиото беше и депутатът от Българска социалистическа партия Славчо Велков. " Тук съм  в качеството си на човек, който познава доста добре проф. Плочев от 45 години. Наричаме се братя. Не съм тук в качеството си на народен представител ", сподели Велков. Той призна, че е посъветвал проф. Плочев да не си подава оставката. Депутатът добави, че министър Кирил Ананиев не е принципал на касата, а шефът на НЗОК е определен от Народното събрание.

  " Директно мен никой не ме е заплашвал. Мой другар ми се обади обаче и ми сподели, че с него е разговаряно и би трябвало да ми съобщи, че в случай че не си подам оставката, държавната машина ще се задейства и аз в никакъв случай повече няма да си намеря работа. Този човек ми е най-хубавият другар. “, разяснява проф. Плочев.

Славчо Велков добави, че заканите идват от най-високите места в ръководството на страната. „ Не желая да разясня към този момент. Ако се стигне до оставка на проф. Плочев, тогава ще изнеса всичко, което знам. Може да се каже, че този човек, който е заплашвал, е над министър. Има предпочитание да ръководи страната. Не е министър председателят рабира се. В петък министър Ананиев също беседва с мен по тази тематика. ", добави Велков.

Проф. Плочев изясни, че зам.-министър Жени Начева се месила в работата му. „ Отменяше мои заповеди и се опитваше да кадрува, като ме караше да уволня моя заместител. Тя е ръководител на надзорния съвет на касата. Аз съм ръководител на самостоятелна институция и нямам нищо общо с изпълнителната власт. Няма да се поддам на напън. За 4 месеца Кирил Ананиев се е срещнал веднъж с мен, с цел да ми посика оставката. Как да работя с него? Вчера разговарях с премиера. Той разбра, че нямам никакво желание да клатушкам държавното управление и ръководството. Обясних му в какво се състои пробелма. Говорихме се и се уточнихме ", разкри проф. Плочев.

" Това писмо не атакува министъра. Няма нищо политическо в него. В него също по този начин се вижда, че не се желае актуализация на бюджета на НЗОК. Министър Ананиев е предизвестен на 2 февруари. Ако, поради този проблем почине някой български жител, аз ще желая оставката на министър Ананиев ", закани се Велков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР