Аз мисля, че всеки социалист в България има тежки притеснения,

...
Аз мисля, че всеки социалист в България има тежки притеснения,
Коментари Харесай

Станишев: Стигнахме безпрецедентно дъно в историята на БСП |

Аз мисля, че всеки социалист в България има тежки терзания, тъй като за жалост ние стигнахме невиждано дъно в историята на Българска социалистическа партия. За 4 години от 950 000 гласа на 270 почти, това са съвсем 700 000 гласоподаватели, които са дали оценка на политиката, водена от това управление и те гласоподаваха с краката си - или неучаствайки в гласуването, или гласувайки за други политически сили.

Това заяви президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев пред Българска национална телевизия. 

По думите му за първи път може да се приказва за загуба освен на външна страна, само че и на ядро на Българска социалистическа партия, " което значи, че тази линия на консервативна левица, линия на съревнование с националистите и патриотарите на тематика кой е по-традиционалист, кой е по-националист, това не е идентичността на Българска социалистическа партия ".

Станишев добави, че в случай че Българска социалистическа партия желае да бъдем съвременна европейска партия, която да притегля и леви, и центристки гласове и да бъдат мощни, което " постоянно е било изискването за мощ на Българска социалистическа партия - консолидация на лявото и разширение към центъра, значи би трябвало да се промени политиката ".

Той дефинира пленум на Националния съвет на Българска социалистическа партия фарс, а " пагубната загуба " на партията като " срамно събитие ".

" Искам да знам кои са тези членове на националния съвет, които считат, че всичко е окей и дават самоуверен мандат на това управление, което всъщност не пое отговорност за резултата, тъй като псевдооставката е един трик за печелене на време , за присъединяване в договарянията, неразбираемо с какво морално съображение и за разпределяне на постове на свои хора, които след това би трябвало да го върнат като жест при повторни избори, тъй като никой от това управление не считат да си вървят при тези резултати ", съобщи още някогашният министър председател.

Станишев изясни, че е обезпокоен от това, което чува, той като на уеб страницата на Българска социалистическа партия не е видял какъв в действителност е мандатът за договаряния: " Има две неща, които са прекомерно общи - едното споделя, че не би трябвало да има, че Българска социалистическа партия е срещу демократична политика и срещу приватизация на ББР, което е един дребен детайл от политиката и другото е националните ползи във връзка с Република Северна Македония. По създание това е картбланш. Това значи договаряйте се за всичко, каквото желаете единствено и единствено да влезем в ръководството и да си разпределим постове. Оцеляването на управлението, може да бъде за сметка на оцеляването на Българска социалистическа партия като идея и като партия. Това е недопустимо ".

Според президента на ПЕС отново се търсят виновн и - вътрешно партийната съпротива, включително и президента.  " Всички виждаме, че и сред двата тура на президентските избори продължи една странна, само че доста нападателна война против президента и служебното държавно управление посредством подставени лица, посредством проксита ", безапелационен е Сергей Станишев.

" Така че няма никакъв знак, че са извлечени някакви поучения и в случай че си спомняте, след всички предходни загуби и на европейските избори, и на локалните избори, аз призовавах да се направи логичен диалог и разбор. От това има потребност Българска социалистическа партия - за политическата посока, за посланията, за целия метод на нашето действие, тъй като постоянно съм казвал последните години Българска социалистическа партия се пробва да копира ГЕРБ. Българите това не го желаят. Не желаят да сменят един ГЕРБ с псевдогерб вляво ", разяснява още той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР