Аз мисля, че в момента и то не за първи

...
Аз мисля, че в момента и то не за първи
Коментари Харесай

Д-р Антония Първанова: Пандемия не означава да се затварят цели нации под карантина!

" Аз мисля, че сега и то не за първи път, както в България, по този начин и в международен мащаб стартира една суматоха, която не е безусловно учредена на доказателствата и на науката и за мен като доктор и като човек, който е работил в най-престижния в света институт в света по епидемиология, който е във Англия, мога да кажа, че единственият метод, който се приема, е този, който е учреден на обстоятелства, на научни обстоятелства. Всичко останало са политически способи, които не безусловно дават отговор на потребностите на действителността.

Освен това сега ви приказвам като човек, който през 2009 година е взел участие в дебатите на Европарламента по следващия опит за оповестяване на международна пандемия, отново по предложение на СЗО... Пандемия не значи да се затварят цели народи под карантина, а значи да се съблюдават ограничения за обществена изолираност. Пандемия не значи да се приключи всички типове превоз, не значи да се затворят границите, значи да се приготвят здравните системи и надлежно да се запасят с антивирусни средства, когато става въпрос за грипна пандемия...Мерките, върху които би трябвало да се фокусираме и това е по протокола на СЗО е само и единствено да се забави разпространяването на вируса...никога не е ставало дума за това да се защищити популацията от заразяване, това е невероятно, това е вирусно-капкова зараза.

Трябва да се съблюдават ограничения – това е миене на ръце, уединяване на хората, които са заболели...и на първо място обществена отдалеченост...Ще ви приказвам с обстоятелства – през 2009 година беше следващият опит за оповестяване на такава пандемия. Имайте поради че тогава се заразиха 21% от популацията на земята или към милиард и половина души и починаха 575 400. И все пак единственото, което направи СЗО е да разгласи заплаха за публичното здраве, само че не и пандемия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР