„Аз мисля, че ръководството на БСП ще намери такава формулировка,

...
„Аз мисля, че ръководството на БСП ще намери такава формулировка,
Коментари Харесай

Радев: БСП ще остане в коалицията, дори да има военна помощ за Украйна

„ Аз мисля, че управлението на Българска социалистическа партия ще откри такава дефиниция, с която хем да не носи отговорност, в случай че се прати нещо, хем да остане в коалиция “.
Така президентът Румен Радев разяснява поръчката, която даде водачът на левицата Корнелия Нинова, че партията ще напусне ръководството, в случай че има решение за военна помощ за Украйна.
Той беше в Пловдив за среща със студенти и представители на академичната общественост в Аграрния университет.
Държавният глава още веднъж сподели, че България би трябвало да внимава повече в връзките си с Русия от други европейски страни, тъй като сме по-близо и имаме „ историческа диаспора “ в Украйна.
Освен това сме по-зависими от съветския газ от други страни в Европейски Съюз, акцентира Радев. Той даде образец с Испания, която получава единствено 6% от нужното ѝ синьо гориво от Русия.
„ Трябва да е ясно, че още в първите часове на войната събираха на консултативна среща ръководството на страната и доста ясно и изрично осъдихме експанзията на съветската федерация в Украйна. България е предан член на Европейския съюз и НАТО и е солидарна с нашите сътрудници и съдружници, само че имам възприятието, че доста хора приказват, без да имат лично мнение. При други става въпрос за незнание “, разяснява президентът.
Той още веднъж загатна, че българите ще заплащат повече за газ поради вкарването на медиатори сред „ Булгаргаз “ и „ Газпром “.
„ Ако се окаже, че в действителност медиаторите влизат в играта – нещо, за което заговорих още с отстраняването на предходното управление на „ Булгаргаз” – дали това не е целеустремено и каква ще е цената? Защото, в случай че цената скочи с 30%, стотици хиляди българи, хиляди дребни и междинни предприятия и структуроопределяща промишленост ще са на ръба. Ако решението е изтегляне на нови заеми и даване на помощи, все в миналото стопанската система ни ще рухне”, съобщи Радев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР