Аз мисля, че президентът ще освободи подалия оставка и все

...
Аз мисля, че президентът ще освободи подалия оставка и все
Коментари Харесай

Проф. Пламен Киров: Преподавал съм на Явор Божанков, той е една от големите ми грешки

" Аз мисля, че президентът ще освободи подалия оставка и към момента основен секретар ", съобщи пред БТВ проф. Пламен Киров, учител по конституционно право.

" Това, което става, не е изненада. Програмата за ръководство на сглобката беше ясна с изтеклите записи, публикувани от Радостин Василев - че в локални избори ще влязат с тяхно министерство на вътрешните работи. Министерство на вътрешните работи, което кадрово е доминирано от ръководещите. Това се осъществя като стратегия. Като част от тази реализация беше и поисканата оставка на основния секретар. Постигна се резултат, защото президентът няма да откаже да подпише декрет за освобождение, откакто има публична оставка ", сподели той.

" Не желая да разясня изявления на клетия Явор Божанков. Никакъв експерт не е по право, още по-малко по конституционно право. Аз съм му бил учител и той е една от огромните ми неточности, тъй че си поръсвам главата с пепел тук в ефир. Той се изрече и по отношение на отнемането на колите, с интимната връзка, дано не го разясняваме. Всъщност, има една концепция на ръководещите да бъдат ограничавани президентските конституционни пълномощия с позиция на служебното държавно управление и е подаден план за изменение на конституцията в този смисъл. На последващо място законовите пълномощия, които са по закона за Министерство на вътрешните работи, закона за защитата и въоръжените сили и редица други закони, където президентът назначава други длъжностни лица избрани със закон, също имат планове да ги лимитират. Това са по този начин наречените споделени пълномощия сред българския президент и изпълнителната власт, с цел да се търси баланс в такива чувствителни сфери, където България има стратегически ползи ", разяснява още Киров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР