„Аз мисля, че двете теми са неделими”, това заяви в

...
„Аз мисля, че двете теми са неделими”, това заяви в
Коментари Харесай

Румен Петков: „Коалиция за България” предлага силна алтернатива

„ Аз мисля, че двете тематики са неделими”, това съобщи в изявление за предаването „ Седмицата” по Дарик радио ръководителят на „ АБВ” Румен Петков.

„ За страдание, сега отсъстват и двете. В момента борбата сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия цели да убеди обществото, че са те, че няма други. Но в действителност и фактически, на терена на къщите за посетители и жилищата, и терасите, и сауните без пари, са единствено те, или основно те. И хората, в последна сметка, би трябвало да схванат, че това е един обир и че създателите на грабежа са Българска социалистическа партия и ГЕРБ. И, че през днешния ден, тези които гласоподават, тези които подкпрепят Българска социалистическа партия и ГЕРБ, стават съучастнииц в този обир. И ние от „ Коалиция за България”, с номер 10, желаеме да предложим на хората мощна алтернатива”, безапелационен беше Петков.

По думите му, свадите с жилищата, терасите, барбекютата, къщите за посетители се трансформират в съществена тематика на евроизборите.

„ Някак си, от обществото бяга анализът на това, което направихме до в този момент. Европа има специфична политика за районите. България, при 12-годишното си участие, от които 8 ръководи ГЕРБ, 4 – Българска социалистическа партия, разполага с към 8-9 милиарда евро за развиване на районите. Видимо е, че някои от районите ни потъват, пропадат – Видин, Монтана, Враца”, разяснява Петков.

„ Ние от „ Коалиция за България” предлагаме специфична стратегия за развиване на Северозапада. Т. е., отварянето на ножицата сред районите в България става все по-брутално. И това хората би трябвало да го видят. И би трябвало да е ясно, че всичките ни досегашни евродепутати са съучастници. Такъв тежък неуспех на евродепутати няма друга страна. Нашите евродепутати гласоподават против „ Северен поток” или не са в залата, до един. Утре ние ще желаеме от Германия, от Франция, от Италия, от Холандия да ни поддържат за директна доставка на газ за България, тъй като всички тези ни докараха до там, да си вземаме съветска газ от Турция. Нашите евродепутати, гласувайки срещу „ Северен поток”, гласоподаваха срещу България”, подчертава Петков.

Едно от главните послания на „ Коалиция за България” на тези избори, съгласно Петков е мирът: „ Ние сме единствените, за жалост, които приказваме за мир, за недопускане на преосмисляне на базите, които са на наша територия, недопускане на разполагане на нови контингенти на наша територия, безапелационна декларация, държавното управление да съобщи, че на българска територия няма да се разполагат нуклеарни оръжия. Да кажем задоволително ясно и изрично, че България ще бъде стожер на мира и на Балканите, и в Черно море”.

„ Второ, завършек на двойните стандарти. Защото Европа, за жалост, стана съизвършител в нарушение на интернационалното право и в налагане на двойните стандарти. И трето, доста е значимо мощна България в мощна Европа, България, която може да пази личния си интерес”, сподели още Румен Петков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР