Аз мисля, че днес ще имаме много голям консенсус в

...
Аз мисля, че днес ще имаме много голям консенсус в
Коментари Харесай

Ректорът на СУ проф. Анастас Герджиков: Време е да помислим за нов Закон за висшето образование

Аз мисля, че през днешния ден ще имаме доста огромен консенсус в тази зала, тъй като доста от тези неща сме ги говорили през годините, а с помощта на вестник „ Труд ” полемиката още веднъж беше възобновена, сподели ректорът на СУ проф. Анастас Герджиков на полемиката на “Труд” за висшето обучение в Народното събрание.

Аз също мисля, че би трябвало да се разиска структурата и методът на ръководство на висшите учебни заведения, моделът на акредитация и дали институционалната акредитация може да бъде опростена. Наред с това има още проблеми, които би трябвало да се решат – да вземем за пример да се мисли за промени в Закона за университетския състав. Според мен би трябвало да се разреши да има конкурс в самото начало, а по-късно да се израства в университетските длъжности без конкурс, тъй като постоянно това спъва израстването, предложи проф. Герджиков.

Време е да помислим и за нов Закон за висшето обучение, сегашният закон е безреден и някои текстове опонират на текстове от други закони. Това, че започваме да мислим за изменение на закона, не значи че не би трябвало да мислим за основаване на нов закон.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР