Аз минах оттам като турист, на път от Самоков към

...
Аз минах оттам като турист, на път от Самоков към
Коментари Харесай

Славчо Велков: Имало е достатъчно информация за придвижването на Иван Гешев

" Аз минах оттова като екскурзиант, на път от Самоков към София, и стопирах да видя, какви са провалите, и да си направя своите заключения, без да преча на някого и без на мен някой да ми пречи ", това сподели специалистът по национална сигурност Славчо Велков пред Bulgaria ON AIR във връзка опита за атентат против основния прокурор на Република България.
Всичко по тематиката: Опитът за атентат против Иван Гешев и желаната му оставка 290
" Ако беше добре ориентиран и в случай че лидерът на автомобила беше уплашен сега на гърмежа. Да кажем, от оглушителния гръм, от огнен дирек, от ударната вълна. И от там да се загуби ръководство, да се обърне колата и резултатът отново може да бъде доста неприятен за тези, които са вътре в колата. Срещу бронирания автомобил не, само че ние и персонално аз не бих твърдял, че този, който взривява все още, а той не е бил самичък, е знаел какъв е автомобилът. Особено в случай че той е бил заменен от елементарен с брониран броени минути преди този момент. Както несъмнено, се твърди ", сподели още събеседникът на малкия екран.

" За да се извърши такова взривяване, първо са нужни умения, само че най-много задоволително информация за маршрута и за местонахождението. Къде се намира; по кое време потегля, с каква скорост се движи и евентуално той е бил на образно наблюдаване, от разстояние, допустимо на следене с различен автомобил и прекомерно допустимо маршрутът му да е наблюдаван с безпилотно летателно средство, дрон. Още повече, има съображение да се счита, че се е движило на не толкоз огромна височина - има следи от срязани борови иглички и връхчета ", описа Славчо Велков, посетил мястото на случая.

Експертът бе безапелационен: При всички случаи е имало задоволително информация за напредването на целта.

На въпрос за теч на информация от службите, гостът в студиото разясни: Разбира се, че на всяка работа може да ѝ бъде въздействано и да се основат източници за информация, в това число и класифицирана.

Славчо Велков добави, че " не е било належащо да се пробиват службите, защото в тази ситуация, целта не е личност, която се крие. Г-н Гешев не живее в бункери ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР