Аз лично съм получавал такива обаждания. След това се убеждават

...
Аз лично съм получавал такива обаждания. След това се убеждават
Коментари Харесай

Тежка Спецакция В София! Разбиха Престъпна Групировка!

Аз персонално съм получавал такива позвънявания.

След това се убеждават хората какъв брой облага ще има. Когато тръгнеш да се отказваш, нямаш противоположна връзка с индивида, който ти се е обадил. Двата колцентъра са ръководени от жители на Израел, Сърбия и България.

Само през последната година, те са генерирали облага от милиони левове “, означи Гешев. По думите му 17 души са станали жертва на схемата, само че може да има и други. На този стадий Спецпрокуратурата притегля трима обвинени за закононарушения и управление на проведена незаконна група за измами. На 2 ноември спецпрокуратурата издаде постановления за ограничения за неотклонения, настояването беше почетено и същите са с непрекъсната мярка задържане под стража.

До сегашния миг са привлечени три лица, като потърпевшите са в по-тесен кръг от това, което имаме като данни за действителния брой на потърпевшите лица, уточни наблюдаващият делото прокурор Ваня Христева.

Причинените вреди са за над 300 хил евро, над 80 хил.щатски $ и над 60 хиляди лв.. Има лица, изгорели с над 100 хиляди евро. Т.е. те са вложили в видимо основаната скица за вложения и търгуване с финансови принадлежности. Извършени са претърсвания на офиси и жилища, добави Христева. Прави усещане технологията, по която е осъществена тази незаконна активност. Лицата са били усърдно въвеждани в подвеждане, че се търгува на борсата с тези финансови принадлежности и те са правили редица преводи, като противоположната връзка е била невероятно да бъде осъществена. Ставало е единствено едностранно, написа Пик.

По този метод точно единственият излаз е било говорейки с брокерите лицата да бъдат още веднъж и още веднъж подтиквани да превеждат нови суми, под претекст, че същите са спечелили някакви суми, а в случаите, когато са изгубили суми, им е обяснявано, че ще се направи опит за нова инвестиция, която ще им върне изгубеното. Клиентите нямат никаква алтернатива за противоположна информация, добави наблюдаващият прокурор. Българското поделение на тази скица е първият случай, който е изобличен. Това е новаторско закононарушение, а такива от ден на ден и повече ще навлизат в нашата действителност, уточни началникът на отдел „ Компютърни закононарушения “ към ГДБОП Явор Колев.

Създадени са 7 платформи с домейн в Естония. Те нямат позволение от комисиите на съответните страни. Имат позволение от Нова Зеландия. Жертвите на тази машинация биват зарибявани с реклами по интернет и откакто осъществят контакти с така наречен брокери стартират да влагат с обещания за облаги. Комуникацията е посредством интернет, като в един интервал, в който лицето към този момент е източено финансово, прекъсва и то не може да реализира контакт с брокерите, изясни Колев.

Брокерите, които са арестувани все още на интервенцията, са 13 лица, които не са употребявали същинските си имена. Печалба за клиентите няма, има единствено за уредниците на незаконната скица, а парите са постъпвали по сметките им в целия свят. „ Тези хора са с доста огромен опит в лъжливи финансови интервенции. Те работят в България и са придобили обилни доходи, които прокуратурата ще проверява “, разкри Колев. В Украйна е имало център, който е разпределял облагите в целия свят. „ Работим от лятото по тази скица, другояче инкриминирания интервал е за една година обратно “, уточни Гешев.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР