Аз лично не се чувствам престъпник. Не съм направил нищо

...
Аз лично не се чувствам престъпник. Не съм направил нищо
Коментари Харесай

Проговори колегата на Желяз, обвинен в търговия със Сирия

Аз персонално не се усещам нарушител. Не съм направил нищо неправилно ". Това съобщи за " Здравей, България " по Нова телевизия Искрен Георгиев - вторият българин, упрекнат от Съединени американски щати в нарушение на ембаргото за търговия със Сирия.

Искрен работи от 2010-а година в компанията, продавалa самолетни елементи в прорез с амерканските закони. " Сирийските авиолинии бяха следващият клиент, следващата договорка. Аз персонално не съм се обаждал на тях ", описа младият мъж, който схваща за обвиняванията предходната година.

По това време той към момента работи за същата компания. " Разбрах, че в американския офис са влезнали служители на реда и са търсили шефовете там. Тогава и видяхме, че сме търсени в друга страна за нещо, което не сме създали. Опитахме да влезем в нашата фирмена преписка, само че се оказа, че всичко е изтрито от нашите имейли. Нямаме визия от кого, само че имаме съмнения ", разясни Искрен.

Той и брачната половинка му обявиха, че имат вяра в българското правораздаване и се надяват на положително развиване на нещата. Същевременно младият мъж благодари на хората, които поддържат Желяз и останалите българи, против които са повдигнати обвинявания. " Не знам за какво Желяз беше задържан.

Аз споделих, че той не е рисков и няма да се укрие ",категоричен беше Боян Лимберов, юрист на 29-годишния мъж. " Първоначално чиновниците в полицията, които са получили документите, че Желяз се търси, не са имали визия тъкмо против кого се изправят и за какъв проблем става въпрос ",уточни юрист Георги Вълев. " Желяз беше арестуван за съвсем 48 часа без опция да се свърже с юрист и с концепцията, че може да лежи до 25 години в пандиза ", добави той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР