Аз критикувах главния прокурор, но депутатите трябва да имат предвид,

...
Аз критикувах главния прокурор, но депутатите трябва да имат предвид,
Коментари Харесай

Сарафов призна: Всяка прокуратура може да бъде феодализирана

" Аз подлагах на критика основния прокурор, само че депутатите би трябвало да имат поради, че може да се появят случаи на локален феодализъм. Давам образец - въпросът от Стара Загора. Ако основният прокурор няма пълномощия и не може да предлага инспекции, то всяка една прокуратура може да бъде феодализирана. Обществото получи изцяло всевластни 28 окръжни прокуратури, 28 локални феодали, откакто основният прокурор няма да може да ги управлява ".

Това съобщи изпълняващият функционалностите на основния прокурор Борислав Сарафов на полемика за промени в Конституцията, която се организира във Военния клуб в София.

На нея участват редица съдии, конституционалисти, както и министърът на правораздаването Атанас Славов, предава Българска национална телевизия.

" Ако основният прокурор няма да бъде началник на прокуратурата, а единствено на 80-90 прокурори от ВКП, няма по какъв начин някой да регистрира активност, за която не дава отговор. Отчетността на основния прокурор се изключва ", съобщи Сарафов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР