Аз като министър съм радостен, че българският еврокомисар ще отговаря

...
Аз като министър съм радостен, че българският еврокомисар ще отговаря
Коментари Харесай

Красимир Вълчев оцени високо ресора на България в Европейската комисия

Аз като министър съм щастлив, че българският еврокомисар ще дава отговор за тези браншове, разяснява избирането на Мария Габриел за еврокомисар по нововъведенията и младежта Красимир Вълчев, министър на образованието и науката. Той гостува в студиото на Сутрешен блок по Българска национална телевизия.

Красимир Вълчев, министър на образованието и науката: Досега двама комисари отговаряха настрана за научните проучвания, за обучение и просвета. Изключително огромен сектор, самоуверено решение, в първия миг като прочетох наименованието на ресора, не разбрах, че е толкоз огромен и не повярвах, че в него се включват и обучение и просвета, макар че има изказване, че няма общностна политика, изключително в региона на научните проучвания.
Той акцентира, че огромна част от огромните научни проучвания освен в Европа, само че и в международен мащаб се правят с помощта на финансирането от Европейска комисия. Бюджетът на " Хоризонт Европа ", както ще се споделя наследникът на " Хоризонт 2020 ", ще бъде огромен, още по-завишен ще бъде бюджетът на програмата " Еразъм ", сподели Вълчев.
Красимир Вълчев, министър на образованието и науката: Това, което обсъждахме по време на българското председателство, което изобщо се разисква във формата на Съвета на министрите по обучение, в случай че погледнем и обратно във времето, то рано или късно намира отражение върху националните политики.
Министърът на образованието бе безапелационен, че увеличението на възнагражденията на учителите е належащо изискване за повишение на престижа им.
Красимир Вълчев, министър на образованието и науката: Учителите са в основата на останалите специалности, това ги прави по-специални.
Ние с учителите имаме най-важната задача - да създадем децата знаещи, можещи, акцентира министърът.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР