Аз като министър на здравеопазването не мога да се съглася

...
Аз като министър на здравеопазването не мога да се съглася
Коментари Харесай

Здравният министър ще иска мерките да останат твърди

" Аз като министър на опазването на здравето не мога да се съглася с цената, която плащаме с толкоз доста хора, изгубили живота си, за мен е недопустимо и аз ще упорствам ограниченията да останат задоволително твърди, с цел да подсигуряват понижаване на натиска върху здравната система, ефикасен надзор върху инфекцията и здрави българи ".

Toва съобщи министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов в отговор на въпрос дали ограниченията ще се отхлабват поетапно и за кои браншове може да се приказва да бъдат отворени.

По думите на Ангелов било рано да се каже и кои - не. Мерките съставляват българските лекари, с всички съсловни организации също не престават диалозите. Ще се опитаме да създадем най-хубавото за българските жители, увери здравният министър.
 Откриват кабинети за имунизация против COVID-19 и пред питателните магазини Обновена
Откриват кабинети за имунизация против COVID-19 и пред питателните магазини

Ваксинационните проекти ще бъдат подготвени до края на седмицата

Проф. Ангелов акцентира, че страната е подготвена да одобри имунизациите с цялата логистика , която изисква това.

На въпрос на News.bg дали са подготвени противоепидемичните условия и ограниченията за изборите следващата година здравният министър отговори, че главната ни задача е изборите да се проведат в инструкции законов период, а ангажимент на управляващите е да провеждат тяхното осъществяване безвредно за всички български жители, в това число и за хората от Секционните изборни комисии (СИК).

Днес била извършена среща с вицепремиера Томислав Дончев, на която се разискали всички оферти на " Здравен конторл " за оптимално безвредно застраховане на изборите в България.

Все още не сме подготвени с финалния вид на ограниченията, означи здравният министър.
 Засега ограниченията до 21 декември остават
Засега ограниченията до 21 декември остават

Борисов: Най-оптимистичният вид за възстановяване не обстановката е месец май
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР