Аз избрах всички министри за мандата. Това бе условието ми

...
Аз избрах всички министри за мандата. Това бе условието ми
Коментари Харесай

Проф. Габровски сам избрал всички министри за кабинета

Аз избрах всички министри за мандата. Това бе изискването ми да бъда министър председател, съобщи в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия проф. Николай Габровски, претендент за министър-председател на ГЕРБ-СДС. Той съобщи, че е подготвен със състава на държавното управление, а в него влизат положителни експерти. Намерението му е този кабинет да стигне до гласоподаване в пленарна зала.

Екипът е съвсем изцяло подготвен и то с хора, които считам, че до един са високи експерти с положителни имена, сподели претендентът за министър-председател.

Проф. Габровски се надява, че когато стане ясно кои лица ще влязат в състава на бъдещия кабинет, всички ще осъзнаят, че работи правилото на професионализма. По думите му в кабинета участват имена, отдалечени от партийното говорене. Той се надява също, че тогава ще надделее разсъдъкът и първият мандат ще се осъществя.

Моята задача бе да осъществя гражданска самодейност, да покажем, че в обществото има хора, които се интересуват от това, което се случва, разяснява проф. Габровски за срещите, които организира с парламентарните групи тази седмица.

Много съм удовлетворен от извършените съвещания с " Демократична България ", " Българска социалистическа партия за България ". Движение за права и свободи и " Български напредък ". Въпреки всичко хората пристигнаха на срещата. Това значи, че има отворена врата за разговор, счита той.

Проф. Габровски счита, че за страната сега е най-добре да има постоянно държавно управление. Ако в този момент се отиде на предварителни избори, най-вероятно ще има и последващи, предвижда той. По думите му е малко евентуално да се осъществя държавно управление с втория или с третия мандат. Въпреки това той не отхвърля опцията, в случай че му предложат да е претендент за министър председател с третия мандат, да се съгласи. Ще има изискване обаче – цялостна независимост на избор на екип, далечен от партийните централи.

Прецених, че е редно да направя тази крачка – да изляза от зоната си на комфорт и от своето русло да се опитам да трансформира хода на събитията, съобщи проф. Габровски в отговор на въпрос за какво се е съгласил да се включи в политиката. Когато се случи някаква неволя или случай, има хора, които стоят в профил и гледат, има и такива, които се пробват да окажат помощ, добави той, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР