Аз Иван Тренев, българин, се обявявам срещу всички български институции,

...
Аз Иван Тренев, българин, се обявявам срещу всички български институции,
Коментари Харесай

Иван Тренев за решението на Вселенската патриаршия, Македония и Кирил, и Методий!

Аз Иван Тренев, българин, се разгласявам против всички български институции, историци и учени, които бездействат по повод тематиката „Макодния“, „Македония и Българската православна църква“, както и тематиката за “ славянството“ и произхода на Кирил и Методий!

По българската национална телевизия вървят излъчвания със съмнителни учени, които настояват, че Кирил и Методий са превели Светото писание на „славянската“ книжовност! Това е долна неистина над българския народ, която години наред се тиражира, тъй като славянска книжовност не съществува. Славянство като нация е небивалица на Западна Европа и Руската Империя за обединяване на всички говорещи на кирилица нации на балганския полуостров за приобщаване към Русия. Истината е, че съществува старобългарски език, а светите братя и техните възпитаници приспособяват езика ни със западно произношение! Светото писание е плеведено от Методий на старобългарски,а не на несъществуващия славянски език. Самите Кирил и Методй със светските български имена Църко и Страхота са чисти българи и са били в Хазарския Каганат при Хазарите(българи) за верски дебат, с цел да потвърдят, че първоинституционалното християнство и книжовност произлизат от нашите земи за първи път!
Всяка друга позиция е неверна или умишлена неистина!
По отношение на Македония и църковния въпрос…е време Министерски съвет и Народното събрание да вземат решение за отстояване суверенитета на българския народ и страна!
ВСЕЛЕНСКАТА ПАТРИАРШИЯ съдебна експертиза ОБЯВИ СРЕЩУ БПЦ И БЪЛГАРИЯ!
Член Първи (ал.3) от Устава на Българската православна черква гласи:
(3) Самоуправляващата се Българска православна черква – Българска Патриаршия е приемник на Плисковската архиепископия, Преславската патриаршия, Охридската архиепископия, Търновската патриаршия и Българската екзархия. Тя е единна и неделима.
Решението на Вселенската патриаршия за признаването на Македонската православна черква, под името Охридска архиепископия, е публично оповестена война на БългарскатаПравославна Църква.
Позволим ли териториално преразпелделение в интерес на Македония и разединение на изконни български земи, с цел да легитимират хибридната страна Македония… ще бъде началото на нещо доста по-страшно в териториален аспект! Още по-опасно е, обаче,ако позволим да изгубим идентичността си! Защото българите, основали най-ранната страна в света… ще бъдем превърнати в едно асимилиращо се население, за което след години ще се учи в учебниците по света, като създател на целия човешки жанр, само че уви… липсващ!
създател: Иван Тренев
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР