Аз имам един ангажимент към Албена и Варна – магистрала

...
Аз имам един ангажимент към Албена и Варна – магистрала
Коментари Харесай

Борисов: Имам един ангажимент към Варна и го изпълнявам! Става дума за

Аз имам един ангажимент към Албена и Варна – автомагистрала " Хемус ", и го извършвам. Това съобщи в Албена министър председателят Бойко Борисов, който участва на формалното разкриване на най-голямата многофункционална конферентна зала в района. " Перуника " се намира в курортния комплекс, който през 2019 година отбелязва 50-годишен празник, оповестява " Фокус ".

``
реклама

Премиерът уточни, че пари са обезпечени и автомагистралата би трябвало да бъде направена със същото качество като автомагистралите " Струма " и " Марица ", тъй като това е извънредно значимо за цяла Северна България.

До 2021 година ще се строи, трасира, асфалтира и ще има подготвени прави. Другият значим аспект е стимулирането на туризма, в частност развиването на чартърните полети. Както е в Гърция, Хърватия и Турция туристическият отрасъл, дружно с локалните управляващи би трябвало да разработят скица. В този подтекст държавното управление чака Сдружението на общините в Република България, дружно с общините да заявят нужните средства. Държавата е подготвена да ги подкрепи с 10, до 20 млн. лева, съобщи Борисов.

Прерязването на лентата беляза началото на тържеството. Залата е наречена неслучайно на името на перуниката, тъй като това цвете се среща и очарова туристите, посетили резерват " Балтата " край курортния комплекс. Приветствие към присъстващите сервира и ръководителят на борда на шефовете на " Албена " АД Радосвет Радев. Неговото обръщение към формалните лица бе декларираното очакване страната да покаже какво значи за нея туризма и неговото развиване, както това се случва в страни, като Турция, Германия, в Скандинавието. Не бяха спестени похвали от европейския щемпел, отправени към Албена като място, най-предпочитано от европейските туристи поради природа, просвета и база.

Сред формалните посетители бяха вицепремиерът Красимир Каракачанов, министърът на финансите Владислав Горанов, кметът на Варна Иван Портних и регионалният шеф на Добрич Красимир Кирилов, съобщи " Фокус ". 



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: