Аз, Християн Мицкоски, ще отида на лидерската среща и от

...
Аз, Християн Мицкоски, ще отида на лидерската среща и от
Коментари Харесай

Опозицията в РСМ не иска конституционни промени и български диктат

Аз, Християн Мицкоски, ще отида на лидерската среща и от името на голямото болшинство от народа, който търси отбрана и чака да си стъпи на краката, ще кажа, че няма да има конституционни промени и приемане на български диктат. Това съобщи водачът на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ, представен от БГНЕС.

Той направи коментара си във връзка поканата на премиера Димитър Ковачевски за лидерска среща, на която да бъдат разисквани конституционните промени.

Министерството на правораздаването на Република Северна Македония изпрати до държавното управление предлагането за конституционни промени, направено от работната група.
 РСМ трансформира Конституцията си, заяви Жозеп Борел
РСМ трансформира Конституцията си, заяви Жозеп Борел

Новината пристигна по време на първия Съвет за стабилизиране и асоцииране сред Европейския съюз-РСМ

Лидерът на Демократичния съюз за интеграция (ДСИ) Али Ахмети уточни, че конституционните промени би трябвало да се одобряват . По думите му както е станало с Преспанския контракт, по този начин би трябвало да се случи и с Договора за добросъседство. Според негов конституцията би трябвало да бъдат включени общностите на българите, черногорците и други, като това ще бъде историческа стъпка за Македония.

Ахмети прикани ВМРО-ДПМНЕ да намерения и осъзнае, грешката, която са създали в тази ситуация с Преспанското съглашение и да бъде солидарна към консолидираното на страната в Европейски Съюз.

Вписването на българите в македонската конституция е наложително изискване за продължение на договарянията на РСМ за участие в Европейския съюз, в сходство с така наречен френско предложение.
 Мицкоски към София: Забравете за промени в конституцията ни
Мицкоски към София: Забравете за промени в конституцията ни

Лидерът на опозицията не иска отстъпки пред българите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР