Аз гледам как Иван Таков ходи от телевизия на телевизия

...
Аз гледам как Иван Таков ходи от телевизия на телевизия
Коментари Харесай

Овчаров за БСП - София: Стъпкаха надеждата на левите хора за алтернатива на управлението на ГЕРБ

„ Аз виждам по какъв начин Иван Таков върви от телевизия на телевизия като многострадална Геновева да се оплаква. Но неговият предходник единствено преди 2 години беше снет от всички управителни постове в партията по тази причина, че 3-ма общински съветници на Българска социалистическа партия по простъпка поддържаха предходния ръководител на ГЕРБ Георги Георгиев при избора му за ръководител на СОС. Сега той имаше категорично решение на Националния съвет, което е наложително. Това е формалната страна ”, уточни Румен Овчаров пред Българска национална телевизия.

По думите му обаче същинското отчаяние е пристигнало от друго: „ Българска социалистическа партия сподели образец в София, по който може да тръгне възраждането в цялата партия - ясни послания срещу сглобката, опция на 17-годишното ръководство на ГЕРБ в София, организация, към която може да се консолидира гласоподавателят, човек, привличащ левите гласоподаватели. И внезапно, хоп, първо гласоподават дружно Политическа партия, дружно със сглобката и дружно против алените линии, които чертахме за Паметника на Съветската войска. После, с цел да стане ясна и цената, на която са се продали – отиват, гласоподават и с ГЕРБ. ”

„ Роенете не от през днешния ден ”, отговори на въпроса на водещата Овчаров, само че добави изрично: „ В последна сметка би трябвало да разберем коя партия сме - дали сме партия на търговците, които са подготвени да се продадат за всеки пост, за всяко присъединяване в ръб или сме партия, която в действителност изповядва идеалите на лявото придвижване, на социализма, на солидарността и работи за тях, а освен за персоналното благополучие на един или двама индивида. “

„ Няма никакви промени в напрежението в енергетиката. Има огромно говорене и много неразумни, чисто волунтаристични решения, които надали ще доведат до някакъв действителен резултат ”.

Така Румен Овчаров отговори на въпроса 220 волта или повече е напрежението в енергетиката през последните дни около построяването на нуклеарните реактори на „ АЕЦ „ Козлодуй ”.

„ Тази компания – „ Хюндай ”, къде тъкмо е построила атомна централа? Никъде ”, реагира някогашният енергиен министър и изрази подозрение изобщо, че по този метод може да се строи атомна централа.

Румен Овчаров се аргументира: „ Обикновено се избира основен реализатор на атомна централа, атомната централа въпреки всичко не е фабрика за мармалад. Избира се основен реализатор, който доставя първо плана, доставя технологията, към този момент дружно с основния реализатор се прави план. Главният реализатор обезпечава доставките на оборудването, контрола върху строителството, по-късно контрола върху въвеждането в употреба и след това - контрола върху цялостната употреба ”.

„ Тези, за които ръководещите приказват – „ Уестингхаус ”, „ Хюндай ” - коя тъкмо роля ще извършват от целия този развой ”, попита Овчаров.

Той цитира данни, съгласно които цената на нуклеарната централа в Съединени американски щати все още е над 35 милиарда $. Във Англия – нуклеарна централа, която е трябвало да бъде приключена преди 11 години, в този момент може би ще я вкарат в употреба – е 35 милиарда. По оценката на английските експерти, в случай че в този момент би трябвало да я вършат, ще коства 46 милиарда.

На въпроса на водещата от кое място са получава тази разлика - 35 милиарда против 5 милиарда съгласно ръководещите, Румен Овчаров отговори: „ 5 милиарда ще коства, в случай че стартираме да построяваме АЕЦ „ Белене ”. Затова съм казвал - най-голямото икономическо закононарушение на България ще е това - неуспехът на плана " Белене " ”.

„ Те лобират за компании, които в никакъв случай не са изграждали атомни централи, лобират за части, пробват се да приберат някакви комисионни от нещо. Няма друга логичност, с цел да се оферират такива неуместни неща ”, разяснява Румен Овчаров.

Нищо внезапно няма – по този начин някогашният ръководител на столичните социалисти и член на Националния съвет на Българска социалистическа партия репликира водещата за въпроса ѝ, че през вчерашния ден от „ Позитано ” 20 били взели доста внезапни придвижвания, изключително за софийската организация.

В диалога за еврозоната Румен Овчаров не скри, че той е последовател на влизането в еврозоната, само че предвижда: „ С инфлацията надали ще се оправим ”.

Той обаче обърна внимание, че в " Европа и еврозоната има страни с големи вътрешни задължения, като Италия, Франция, Испания, Гърция. " " Виждам заплаха да влезем в еврозоната и да се наложи да спасяваме страни, които посмъртно не можем да спасим ", сподели в умозаключение Румен Овчаров.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР