Аз гласувах съвсем убедено за сделката за F-16. Аз съм

...
Аз гласувах съвсем убедено за сделката за F-16. Аз съм
Коментари Харесай

Заместник-шефът на НС контрира Румен Радев

Аз гласувах напълно уверено за договорката за F-16. Аз съм боен и нося модернизацията на армията със себе си. Закъснялата рационализация докара до доста проблеми, в това число и демотивацията измежду военнослужещите. Това сподели в предаването "Лице в лице " по bTV заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов.

„ Решението за F-16 бе взето от военни експерти. Ние политиците се съобразихме с тяхното мнение и рекомендации. Нямам причина да нямам доверие на военните експерти, които са работили по този план и по договарянията със Съединени американски щати. Ние политиците ги следваме. Уважавам мнението на президента Румен Радев, само че имам вяра на рекомендациите на военните експерти и ген. Стойков “, сподели Христов.

„ Те са работи ли по този план. Те обясниха, че самолетите не са със орязани качества и го направиха няколко пъти. Няма никакви аргументи да мислим, че със закупуването на F-16 ще има някакви скрити разноски. Пак ще повторя, че това са го решили военните, а не ние политиците. F-16 идва със софтуера, който ни е нужен, с цел да усвоим самолета. За начало не ни е належащо въоръжението. След 2-3 години, като бъде усвоен самолета, ще получим и ракетите. Ние имаме базата и софтуера за въоръжението. Ако бяхме купили различен изтребител, трябваше да преговаряме с държавното управление на Съединени американски щати и да закупим настрана софтуера за въоръжението. Американците предложиха повсеместен пакет, а ние това търсихме. Военните експерти са решили, че все още това е най-важното “, съобщи Христов.

„ Модернизацията на армията ще продължи. Вчера беше признат плана за модернизацията на Сухопътните войски. Предстои това да се случи и за Военноморските сили. Не разбирам за какво би трябвало да се внедрява някакво напрежение сред другите родове войски. Това е деструктивно “, безапелационен бе зам.-председателят на Народното събрание от ГЕРБ.

„ Даваме една опция граждански да бъде шеф на "Военна информация “. Тези, които се пробват да спекулират по тематиката, не помнят, че ние не сме трансформирали условията за този пост. Целта ни е да бъдат непокътнати фрагментите “, уточни Емил Христов във връзка признатите на първо четене през днешния ден промени в Закона за военното разузнаване, с които се дава опция граждански чиновник да бъде шеф на работа "Военна информация ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР