Аз фактически съм възстановен на тази длъжност, но забавайки публикуването

...
Аз фактически съм възстановен на тази длъжност, но забавайки публикуването
Коментари Харесай

Цветан Цветков: Възмутително е! Сметната палата продължава да се управлява от незаконно избран председател

Аз в действителност съм възобновен на тази служба, само че забавайки публикуването на решението в Държавен вестник, аз в действителност съм възпрепятестван да извършвам своите компетенции. Това е възмутително, тъй като Сметната палата продължава да се ръководи от един ръководител, който е нелегално определен и към сегашния миг. А ръководителят, който е определен законно, той се попречва да встъпи към своите отговорности. 

 

досегашният ръководител на одитната институция Цветан Цветков.

 

" Възмутително е, че за 8-годишен интервал сме изпратили 32 отчета до Прокуратурата, а все още те са ни изпратили информация единствено за 12, които могат да бъдат оповестени и отхвърлят да образуват досъдебно произвеждане по тях, т.е. те смятат, че няма да данни за закононарушение и не следва да се търси наказателна отговорност от лицата, които са направили тези действия. "

 

" Колегите, които са направили тези одити, са събрали доказателства за осъществени закононарушения, с цел да можем и ние да стигнем до извода, че разполагаме с данни за осъществено закононарушение ", акцентира Цветков.

 

" NEXO беше фиктивен мотив, с цел да бъда освободен, същинската причина беше недоволството от сериозните отчети на палатата за обществени предприятия. Така бяха осветени схеми за неефективно асимилиране на обществени запаси, в сферите на строителството и превоза. "

 

" Това, което ми следва сега е да стъпя в пълномощията си на ръководител на Сметната палата, което ще бъде за малко, защото към този момент е стартирана процедурата за нов ръководител. До този петък номинациите ще бъдат показани и в границите на 10 дни ще бъде определен, тъй че в случай че още малко се забави публикуването на решението на Държавен вестник може би ще имам един или два дни като ръководител на Сметната палата ".

 

" Дано да имам време да направя това, което е належащо за Сметната палата, защото постоянно съм се управлявал да пазя ползите й, по този метод съм защитавал и ползите на българското общество " добави той.

 

Припомняме, че мандатът на ръководителя на Сметната палата Цветан Цветков изтече през март 2022 година Цветков обаче бе освободен като ръководител на Сметната палата ненадейно на 20 януари по самодейност на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Български напредък ".

 

Обяснението бе, че мандатът му е изминал преди една година. За изпълняващ длъжността ръководител беше издигната заместничката на Цветков Горица Грънчарова-Кожарева, като болшинството подцени обстоятелството, че нейният мандат също е изминал. Вместо да открие процедура за избор на нов ръководител, Народното събрание реши да освободи Цветков и да постави Грънчарова-Кожарева.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР