Аз дойдох на този свят не за да оправдавам вашите

...
Аз дойдох на този свят не за да оправдавам вашите
Коментари Харесай

Седемте неща, които трябва да спрете да очаквате от другите

 Аз пристигнах на този свят не с цел да извинявам вашите упования, а вие дойдохте на този свят не с цел да отговаряте на моите © Брус Лий

1. Спрете да очаквате хората да се съгласяват с вас.

Вие заслужавате да сте щастливи. Заслужавате да живеете пълноценно. Не позволявайте на непознатите отзиви да ви карат да забравяте за това. Не сте пристигнали на този свят, с цел да оправдавате упованията на другите и не би трябвало да мислите, че другите хора би трябвало да оправдават вашите.

Всъщност, колкото повече одобрявате личните си житейски решения, толкоз по-малко утвърждение имате потребност от някой различен.

Трябва да се осмелите да бъдете себе си и да следвате интуицията си, колкото и ужасно или необичайно да се окаже в действителност. Не се сравнявайте с другите.

Не позволявайте на непознатия триумф или прогрес да ви обезсърчават. Следвайте своя личен път и останете правилни на личната си цел. В последна сметка триумфът е да живеете живота щастливо и по собствен личен метод.

2. Спрете да очаквате да ви почитат повече, в сравнение с вие почитате себе си.

Истинската мощ е в душата и духа, а не в мускулите. Трябва да вярвате в себе си, да бъдете себе си и да имате желанието да действате по съответния метод. Решете сами, че занапред нататък в никакъв случай повече няма да молите някого за обич, почитание и внимание към вас. Вие сами би трябвало да ги деянията.

Отидете до огледалото през днешния ден, погледнете се и кажете: „ Обичам те и в бъдеще ще работя по съответния метод “. Важно е да бъдете положителни с другите, само че още по-важно е да бъдете положителни със себе си.

Когато практикувате самоуважение и обич към себе си, вие си давате опция да бъдете щастливи. Когато сте щастливи, ставате по-добри като другар, по-добри като член на фамилията, по-добър като ВИЕ самите.

3. Спрете да очаквате (и да имате нужда) другите да ви харесват.

Може да се чувствате ненужни и недостойни за някого, само че в това време сте скъпи за различен. Никога не забравяйте какъв брой струвате. Прекарвайте време с тези, които ви ценят. Без значение какъв брой сте положителни към хората, постоянно има някой, който ще ви подлага на критика.

Усмихнете се, игнорирайте тези хора и продължете напред.

В този безразсъден свят, който се пробва да ви направи като всички останали, най-трудната борба, пред която ще се изправите, е борбата за себе си. И до момента в който се съпротивлявате, не всеки ще ви обича.

Понякога ще ви наскърбяват просто тъй като „ не сте подобен “. Но в действителност всичко е наред. Нещата, които ви отличават, са нещата, които ви вършат тъкмо такива, каквито сте, а верните хора ще ви обичат тъкмо поради това.

4. Спрете да очаквате хората да се вписват във вашата визия за тях.

Да обичате и да почитате другите хора значи да им позволите да бъдат себе си. Когато спрете да очаквате хората да се държат по избран метод, можете да започнете да оценявате САМИТЕ СЕБЕ СИ.

Бъдете деликатни и уважавайте хората такива, каквито са, а не каквито ВИЕ желаете да бъдат. Не познаваме същински и половината множеството хора; и фактът, че познаваме някого същински, в доста връзки го прави необикновен.

Всеки човек е прелестен и незабравим, само че е нужно самообладание, с цел да го видите. Колкото повече опознавате някого, толкоз по-нататък можете да погледнете оттатък границите на външния му тип и да видите хубостта на това кой е в реалност.

5. Спрете да очаквате хората да схванат какво мислите.

Хората не могат да четат мисли. Те в никакъв случай няма да схванат по какъв начин се чувствате, в случай че сами не им кажете. Вашият началник ли? Да, той не знае, че се надявате на покачване, тъй като не сте му споделили за това.

Този приветлив мъж, с който не посмяхте да поговорите поради личната си невзискателност? Да, познахте, той не ви обръща внимание просто тъй като вие самите не му обръщате внимание.

В живота би трябвало да поддържате връзка с хората постоянно и дейно. И постоянно се постанова тъкмо вие да кажете първите думи. Трябва да кажете на хората какво мислите. Толкова е просто.

6. Спрете да очаквате хората да се трансформират фрапантно.

Ако вашият обичан човек има табиет, за който се надявате да изчезне с времето, тогава най-вероятно това няма да се случи. Ако в действителност имате потребност той да промени нещо, бъдете почтени и сложете всички карти на масата, тъй че този човек да разбере по какъв начин се чувствате и какво би трябвало да направи.

Въпреки че като цяло не можете да променяте хората и не трябва да се пробвате да го вършиме.

Или приемате хората такива, каквито са, или избирате да живеете без тях. Този метод може да звучи жестоко, само че е по този начин.

Когато се пробвате да измененията хората, те постоянно остават същите, само че когато не се пробвате да ги измененията – когато ги подкрепяте и оставяте да бъдат такива, каквито са – те последователно стартират да се трансформират към по-добро.

Защото това, което в действителност се трансформира, е по какъв начин вие ги виждате.

7. Спрете да очаквате другите да са добре постоянно.

Бъдете по-добри към хората, в сравнение с би трябвало, тъй като всеки, който срещате, води борба, тъкмо като вас. Зад всяка усмивка или демонстрация на мощ се крие вътрешна битка, толкоз сложна и необикновена, колкото е вашата.

Не забравяйте, че приемането на светлите моменти в живота не значи да игнорирате тъмните. Нас ни правят оценка по способността ни да преодоляваме неволи и рискове, а не по способността да ги заобикаляме.

Подкрепата, шерването и помощта за хората е една от най-големите награди в живота. Ако си признаем това, след това всичко се случва естествено, тъй като всички имаме сходни фантазии, потребности и проблеми.

След като възприемем този метод, светът ще се трансформира в място, където можем да погледнем човек в очите и да кажем: „ Заблудих се и имам проблеми “, а той ще кимне и ще отговори: „ И аз също “, и в това няма нищо неприятно. Защото е безусловно обикновено, когато не постоянно всичко у вас е обикновено.

Послеслов

Хората рядко се държат тъкмо по този начин, както вие желаете. Надявайте се на най-хубавото, само че очаквайте по-малко. И помнете, вашето благополучие непосредствено зависи от вашите мисли и позиция за нещата. Дори обстановката или връзката да вървят зле, отново си е коствало, в случай че сте изпитали нещо ново или сте научили нещо.

econet

Marc Chernoff

 


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР