Аз бях последният в тази държава, който по законов ред

...
Аз бях последният в тази държава, който по законов ред
Коментари Харесай

Димитър Стоянов от „Bird.bg“ пред Дарик: Къро е бил федерален свидетел на САЩ

" Аз бях последният в тази страна, който по законов ред си разреши да преследва Таки /Христофорос Аманатидис – бел. ред/ " – това бяха думите на Алексей Петров дни преди да бъде разстрелян. Срещнах се с него по отношение на изявление за интернационална документална продукция. Каза, че ще обмисли, само че по този начин и не дочаках отговор. В полицейски отчет, с който екипът ни се снабди, се твърди, че криптокралицитата Ружа Игнатова е убита някъде в Йонийско море през 2018. А Таки е апетитен за обвързван с възможната й гибел. Той е определян като най-влиятелната фигура в българския ъндърграунд. Според мнозина е главният обвинен като гарант на разстрела на Красимир Каменов – Къро, който беше очевидец пред непознати юрисдикции по проблема с Игнатова. Но скандалният миг е - подозираме, че приживе Къро е бил федерален очевидец на Съединени американски щати точно по случая с Игнатова. Имаме учредения да считаме, че той е работил интензивно с американските служби в последните си дни. Декларирал го е в диалози с мен. Призна, че е работил за разкриването на тези случаи “.

Това сподели в рубриката на Драгомир Ошавков „ Събеседникът на юриста “ по Дарик, проверяващият публицист от „ Bird.bg “ Димитър Стоянов.

В ефира на Дарик той разяснява събитията от последните шест месеца, измежду които възможният атентат против към този момент някогашния гл. прокурор Иван Гешев, отстраняването му от служба, разстрела на Красимир Каменов - Къро в ЮАР, този на Алексей Петров и завръщането на Васил Божков в България.

Според Димитър Стоянов, в по-глобален проект всички тези събития са свързани, през призмата на неналичието на правораздаване, вътрешен ред в България илипсата на държавност. „ Те онагледяват немощта на страната и тежката обремененост с корупционни практики на институциите. Свързани са дотолкоз, доколкото са резултат от едно неприятно менажиране на страната или обичаната на Пеевските медии думичка - " задкулисието " “.

На въпрос на адв. Ошавков за обвиняванията против Стоянов и сътрудника му за присъединяване в организацията на възможния атентат против Гешев, интернационалният проверяващ публицист, разяснява с думите „ комична обстановка “, и добави:

„ Събитията, за които Вие говорите - конференцията и обвиняванията, отправени вербално към нас, а доколкото знам към момента се търкаля едно досъдебно произвеждане за търговия с въздействие, по което ние сме в кръга на разследваните лица – всичко това стартира по-рано. Екипът ни се снабди с полицейски отчет, в който отчет твърдеше, че Ружа Игнатова е убита в Йонийско море преди 2018 година. В момента, в който достигнахме до този отчет, не знаехме, че в структурата на индивида, който ни го даде, Красимир Каменов-Къро, към този момент мога да го кажа, тъй като е мъртвец, има най-малко двама прокурорски очевидци и сътрудници на Министерство на вътрешните работи. Любопитното е, че тези хора, които сега са предпазени очевидци, не са секрети очевидци, единият от тях е някогашният шеф на паркингите на Къро, Филип Стоянов. Те не полагаха старания да бъдат разкрити някакви закононарушения, а по всякакъв начин са полагали старания да бъде направена превантивна активност против разгласяването на този отчет “, разяснява Димитър Стоянов.

В рамките на 3 месеца той и фамилията му са били редовно проследявани и заплашвани. „ Забавното е, че след гибелта на Къро стана ясно, че той не разполага с финансов запас. Всъщност цялата му организация на защитата и на неговата инфраструктура се провали, поради липса на запас. Активите му бяха откраднати от трети лица “, сподели още Димитър Стоянов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР