Аз бях поканен за шеф на ДНСК в срока на

...
Аз бях поканен за шеф на ДНСК в срока на
Коментари Харесай

Арх. Влади Калинов: Тотално неглижират обслужването на столичани

Аз бях поканен за началник на ДНСК в периода на служебното държавно управление. Новият министър на районното развиване може да работи с който си изиска и не е задължен да ми дава никакво пояснение. Към момента инж. Лиляна Петрова е новия началник на ДНСК, до момента е работила като началник на столичното РДНСК. Това разяснява някогашният шеф на ДНСК арх. Влади Калинов пред ЕВРОДИКОФ.

" Новото към " Златен век " на " Артекс " е, че се чака да се вземе решение на съда. Съдът ни спря още преди да издадем заповед, което до момента не се е случвало. Съдът спря държавна институция преди той да е издал акт. Издаде една обезпечителна заповед, която ни накара да спрем, в този момент чакаме решение на последната инстанция на съда. Според " Артекс " всичко е наред, това, което се случи е това, което на тях им харесваше. Ние започнахме процедура по прекъсване на градежа и правосъдният орган ни спря ", сподели още арх. Калинов и добави, че се чака съдът да реши дали след 2020г. градежът е противозаконен.

" Главният проектант на Столичната община арх. Здравко Здравков държи химикалката, той е този, който извършва или не извършва решенията на съда. Здравков е съдействал на Артекс като с една негова заповед е спрял всички проекти, само че като се изключи Артекс. Сега приказва едно, след това приказва друго, само че прави трето. Мога да ви споделя обстоятелствата по инспекция на ДНСК, те завърши към края на октомври, направен беше един протокол от 68 стр. Провери се цялата активност на архитектурата на Столичната община. Има тотална неглижиране на метода, по който се обслужват жителите на София. При одобряването на плановете забавянето е сред 2-9 месеца. Действа се на правилото - на час по лъжичка ", сподели архитектът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР