Аз бях част от една от групите за преговори -

...
Аз бях част от една от групите за преговори -
Коментари Харесай

Крум Зарков: Надявам се ръководството да свика скоро Националния съвет на БСП и да представи споразумението и персоналните участия в кабинета

Аз бях част от една от групите за договаряния - в бранш " правораздаване ". Ние сме партии и имаме органи, които би трябвало да се произнесат по извършените договаряния, които не престават и сега. Аз не мога да потвърдя нито за структурата на кабинета, нито за персоналните назначения, тъй като в Българска социалистическа партия не сме събирали да обсъждаме тези тематики. Надявам се в най-скоро да се свика Национален съвет на партията и да взмем решение. Това съобщи пред Българска национална телевизия членът на Националния съвет на Българска социалистическа партия и претендент за водач на партията Крум Зарков, който разяснява договарянията за образуване на постоянен съдружен кабинет.

Важно е на Националния съвет да се показа цялото съглашение, както и това, което нашите договарящи са договорили като лични участия. Надявам се управлението да свика скоро Национален съвет. Тази нощ няма да се свика. Утре ще се реши за ръководителя на ПГ, само че това ще е единствено един детайл от цялостните структури. Това съобщи пред Българска национална телевизия Крум Зарков от Българска социалистическа партия във връзка спекулации за постове с присъединяване на основната договаряща Корнелия Нинова.

Успехът на договарянията е значим за страната, ще се произнесем, когато имаме цялостната картина, отсече той.

От резултатите от присъединяване във властта ще се разбере дали Българска социалистическа партия ще има позитиви. Особено в толкоз комплицирана коалиция. Ние би трябвало да допринесем за структурата, само че и за обществения детайл, отсече Зарков.

Първото по време е съставянето на държавно управление, другото е да се реши въпросът с водачеството в Българска социалистическа партия. Участието във властта няма да ни помогне да решим тежките организационни въпроси, натрупали се през годините. Двата процеса би трябвало да са един след различен, умерено, съобщи той.

Румен Радев не е бил в лявото семейство, а е повдигнат от Българска социалистическа партия. Има пробеми по тази линия.

Първата задача на идващия водач е да се освободи от този въпрос: Ти чий си? Аз съм претендент на лично съображение, съобщи Зарков.

Разчитам на тези хора, които познавам и които мен ме познават, които са натрупали опит в житейския си път и които са подготвени, само че не са имали опция да са на напред във времето. Тях желая да чуя, съобщи той.

Българска социалистическа партия не получи задоволително доверие, с цел да осъществя това, което може, добави Зарков само че сподели, че няма да влезе в диалог за врагове и предатели, тъй като живее в свят на приятели.

На Българска социалистическа партия би трябвало сериозен, абстрактен план, да се фиксират леви проблеми с леви решения. Този спор следва, сподели Зарков.

Аз съм бил постоянно при тези, които не желаят да има напрежение. Не мисля, че президентът Радев даде мотив за такова напрежение в Българска социалистическа партия и това остава една от енигмите за мен, съобщи той.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР