Аз благодаря на ПП и ДБ, че ни отърваха от

...
Аз благодаря на ПП и ДБ, че ни отърваха от
Коментари Харесай

Балабанов: Има нарушения на Радостин Василев като спортен министър

„ Аз благодаря на Политическа партия и Демократична България, че ни отърваха от човек, за който не подозирахме какво е същинското му лице “, разяснява депутатът от Има Такъв Народ
За договарянията по сформиране на постоянен кабинет, за приемането на бюджет на страната за 2023 година и по кое време Народното събрание ще гласоподава свалянето на имунитета на депутата от Политическа партия Радостин Василев, пожелан от прокуратурата, Tribune.bg беседва с народния представител от Има Такъв Народ Станислав Балабанов.

- Г-н Балабанов, говорено ли е с Има Такъв Народ за кабинет?

- Не сме получили публична покана за каквито и да е диалози. И несъмнено, в случай че има публични предложения, ще беседваме. Не разясняваме каквато и да е поддръжка, тъй като не знаем нито какви ще са целите, нито състава на кабинет. Ако първите две обединения съумеят да създадат общо държавно управление, Има Такъв Народ ще е съпротива. Като виждам спекулирането с имена в медиите като предложение на Политическа партия и Демократична България за кабинет, споделям спекулиране, тъй като това не са публични номинации, това е следващата насмешка от страна на Политическа партия и Демократична България към българското общество.

- Позицията ви за бюджета на служебното държавно управление? Заложеният недостиг е 6.4%, а с цел да се понижи, би трябвало да се режат разноски?

- Със сигурност, казано на елементарен език, коланите би трябвало да се стягат, тъй като след тези популистки политики и разхищения на Асен Василев, това е резултатът. Аз не инцидентно споделих, че е насмешка към българското общество Асен Василев да е финансов министър в един идващ кабинет. Всички институции му писаха „ слаб 2 ” като финансов министър, а по-късно те не престават да упорстват и да го постановат като име. Няма по какъв начин да мине такава кандидатура, тъй като е извънредно време в България да има държавници, а не дилетанти на такива позиции. От тази позиция, следва извънредно тежка работа във връзка с този бюджет в пленарна зала. Аз се надявам първо да има постоянно държавно управление и незабавно по-късно да се захванем с бюджета. Защото в случай че няма държавно управление и съгласие сред партиите, и кажем, че България за шести път отива на избори, ще видите в зала неповторими популистки оферти във връзка с разноски, нарастване на пенсии и заплати. Защото множеството партии знаят, че отиват на избори. Това ще е пагубно за страната. Затова първо държавно управление, а след това бюджет съгласно мен.

- Защо не влиза за гласоподаване в зала настояването на прокуратурата за свалянето на имунитета на депутата от Политическа партия Радостин Василев?

- Доколкото ние се информирахме, прокуратурата е внесла настояването в деловодството на Народното събрание /НС/ и има 5 дневен период, в който Радостин Василев има опция самичък да подпише и да смъкна имунитета си. Този период изтича или през днешния ден, или в понеделник. Ако не го направи, към този момент настояването влиза в зала.

- Имаше съмнение, че Василев самичък ще се съгласи да му бъде свален имунитета, с цел да няма диспути в зала при гласуването. Толкова ли са съществени нещата?

- Негово право е. Наблюдавайки процесите от вътрешната страна и знаейки какво той извърши тогава, закононарушението е извънредно тежко. Ти си бил на върховен държавен пост, заемал си министерски пост и заплашваш депутат с отзоваване от Народно събрание. Плашиш го, че ще пратиш хора в Народно събрание, които да му попълнят декларация, с която националният представител Христинка Иванова да се откаже от това да бъде народен представител.

Наказанието е до шест години затвор…

Забравих кой е членът от Наказателен кодекс. Мисля, че от 2 до 10 години отнемане от независимост е наказването. Това е едно от нещата, за които прокуратурата се е самосезирала. Доколкото запознат съм служебния министър Весела Лечева, има редица други нарушавания на Радостин Василев като състезателен министър, свързани с разпределяне на пари без явен ангажимент на съответни институции. Там също има сигнали в прокуратурата. Този човек има тежки проблеми и би трябвало да понесе цялата отговорност на закона, щом е направил това, в случай че се потвърди в съда.

- Възможно ли е Радостин Василев да „ държи ” някогашния министър председател Кирил Петков със записи?

- О, не мога да знам. Нямам информация. Той народът го е споделил във връзка с подобен вид партньорство, че те краставите магарета се събират, т.е. единият не е по-различен от другия като метод на мислене, усещане, държание и така нататък Още един път, аз благодаря на Политическа партия и Демократична България, че ни отърваха от човек, за който не подозирахме какво е същинското му лице.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР