Аз бих се срамувал много ако бях на мястото на

...
Аз бих се срамувал много ако бях на мястото на
Коментари Харесай

Борисов: Обидно е големите вериги да ни тровят с храни с двойно качество

Аз бих се срамувал доста в случай че бях на мястото на огромните хранителни вериги. Не имам вяра някой да не подпише тази декларация и да има страна, която да не ни поддържа. Страшно обидно звучи. Това сподели министър председателят Бойко Борисов, който взе участие в интернационалния конгрес на високо ниво, отдаден на двойния стандарт при храните в Европейски Съюз на тематика „ Двойни стандарти при храните в Европейски Съюз: къде сме и по какъв начин да решим казуса на Европейско равнище “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Всички, които ме познават знаят, че съм един от най-големите бранители на европейската вероятност. Не ми е минавало през мозъка, че е допустимо такива огромни авторитетни компании да си разрешат да вършат сходно нещо. Отнасяли сме се с огромно почитание, помагали сме си за навлизането на веригите в България, за свободния пазар. Не ви ли се коства безобразно? Кой хитрец в Европа изследва едно бебе за усета му и че обича палмово масло? Постави 100 млн. души да се усещат като туземци. Сигурно към този момент туземците се усещат много по-добре. Едно време в казармата пишеше: „ Службата е тежка, само че за сметка на това продължителна “. Сега можем да сложим – „ Храните са нездравословни, само че за сметка на това по-скъпи “, съобщи Борисов.

Премиерът акцентира, че преди години се отделяли по 1 милиарда за опазване на здравето, в този момент бюджетът е близо 5 милиарда лева Въпреки това обаче нацията е болна и хората умират, тъй като употребяват некачествена храна.

„ Да даваш на бебетата по-лоша храна? Дали е обикновено да търсиш като през комунизма връзки да си направиш от същинския Европейски Съюз храни за децата. Както Вера сподели, че е баба, по този начин и аз съм дядо. Не чаках, че до там могат да са се развили нещата във времето “, сподели още Борисов. Той добави още, че през днешния ден ще организира диалог с американския президент Доналд Тръмп и изрази вяра декларацията, с която се подсигурява равнопоставеността на всички жители в Европейски Съюз да бъде подписана от всички страни.

„ Дал съм предписание и на 16-17 май това, което ядат българите ще го дам на моите сътрудници, да забележим по какъв начин ще го оценят. Дали ще я хапват на драго сърце, по този начин както българите? “, съобщи Борисов.

Той попита още дали в случай че в техните страни наши производители внасят сходна продукция дали обществото ще ги остави без последици.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР