Аз ако бях, щях да се оттегля за да не

...
Аз ако бях, щях да се оттегля за да не
Коментари Харесай

Симеонов: Ако аз бях шеф на КОНПИ, щях да се оттегля, да не преча на разследването

" Аз в случай че бях, щях да се отдръпва с цел да не преча на следствието. Ама не съм Георгиев и не мога да приказвам от негово име ". Така разяснява водачът на НФСБ и народен представител от ръководещата коалиция Валери Симеонов проблема с имотната декларация на ръководителя на антикорупционната комисия Пламен Георгиев.

Симеонов въпреки всичко отхвърли да разяснява повече и прикани да се изчака завършека на следствието.

" Стига с тоя КОНПИ. Колко време ще приказваме за ръководителя на КОНПИ. Нека да се откри там какви нарушавания има, има ли нарушавания. Има някакъв спор била ли тази тераса негова, не била ли ", допълни той.

Симеонов още разяснява решението на президента да свика Консултативен съвет за националната сигурност (КСНС) за битка с корупцията по високите етажи на властта. 

" Президентът прекомерно надълбоко нагази в политическата тиня ", съобщи Симеонов. " Можеше да резервира рейтинга си, само че очевидно има някакви други цели. Негово право, негова работа. Не бих желал да го разясня ", добави още той, като дефинира задачите на Радев като политически.

Лидерът на НФСБ още заяви, че от партията са внесли законопроект за промени в Наказателния кодекс. Те плануват фрапантното увеличение на глобите за причинителите на тежки пътно-транспортни катастрофи (ПТП).

" Смятаме, че предизвикалият гибел би трябвало да носи своите последици в доста по-голяма степен ", съобщи Симеонов, като добави, че съгласно него действията им постоянно биват омаловажени от правосъдните институции.

Той още изрази удовлетворение от обстоятелството, че бяха придвижени напред законопроектите за промени в Закона за общественото подкрепяне на Патриотите и ГЕРБ, които плануват стягането на контрола за приемане на обществени помощи. Според него апелът на Движение за права и свободи да се натъртва на подкрепящи вместо санкциониращи ограничения не дава отговор на действителността.

" Връщането на 43 хиляди деца в просветителната система за предходната година е в следствие не на насърчителни, а на санкциониращи ограничения. Така че като цяло философията на двата законопроекта – Обединени патриоти и ГЕРБ е в тази посока ", допълни той. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР