Аюрведа лечението е древно и е традиционно за Източния свят.

...
Аюрведа лечението е древно и е традиционно за Източния свят.
Коментари Харесай

В България Аюрведа лечението набира популярност

Аюрведа лекуването е антично и е обичайно за Източния свят. То се е зародило в Индия преди хиляди години и на процедура е първата систематизирана медицина, прилагана от човечеството.

Има писмени сведения - медицински трактати, които демонстрират, че тя се ползва сполучливо към този момент над 5000 хилядолетия и е имала същите посоки, в които през днешния ден работи и Западната медицина - Обща медицина, Хирургия, Психиатрия, Детски заболявания, болести на ушите, носа и гърлото, и така нататък Само че в Западната медицина те са въведени надалеч по-късно.

В далечното минало Аюрведа е дала основата на лечебните системи на античните цивилизации - на Тибет, Китай, Египет, Стара Гърция, Рим.

Поради редица трагични обрати на историята и разликите в религиите и културите, в тези времена разпространяването й не е траяло в Западния свят.

В Индия обаче през днешния ден 80 на 100 от хората употребяват способи и средства на Аюрведа, тя по традиция е необятно прилагана и в редица други страни.

През последните десетилетия тази обичайната медицина на Изтока, непокътната в достоверния си тип, стартира да навлиза и в Западния свят.

Като ефикасна система за профилактика и природосъобразно лекуване, тя е публично приета от Организация на обединените нации   - посредством умишлен отчет на здравната й организация  през 1985 година.

В идващите интервали стартира по-широкото й разпространяване в Европа и Съединени американски щати. Напоследък става все по-популярна и в България.

Това е по този начин, тъй като хората научават за изгодата от нея - тя лекува всички заболявания, в това число и по този начин наречените хронични. " Тайната " е, че Аюрведа лекуването https://ayurvedasofia.bg/bg/ayurveda-lechenie/  е изцяло - тя възвръща естествените, заложени от природата действия на организма, с което отстранява основата за развиването на болести. Това става с процедури и лечения, съобразени с процесите в тялото и с напълно натурални средства, извлечени от природата. При тази природосъобразност няма нездравословни странични резултати.

Автентичната Аюрведа

Аюрведа лекуването е с потвърден резултат, само че е изключително значимо да се ползват достоверните му способи и средства. Тази медицина е обобщила голямо знание и образованието за подготовка е комплицирано, дълготрайно и на степени - в родината й Индия има построена необятна мрежа от профилирани учебни заведения, колежи, университети, институти, лицензирани от страната.

Квалифициран аюрведа доктор да вземем за пример може при пулсовата диагностика да улови 600 отклонения, насочващи към избрани нарушавания в дейностите на организма и съответни болести. За това обаче се изисква образование от 10 години.

Друг образец за сложността са билковите средства и маслата - от античните медицински трактати са непокътнати знания за 50 000 растения, извлеците от които могат да се употребяват в разнообразни комбинации съгласно съответните болести и общото положение на пациента.

У нас към този момент има създадени профилирани клиники като да вземем за пример Аюрведа клиник Банско, в които лекарите и терапевтите са единствено индийци, квалифицирани в Аюрведа https://www.ayurvedabansko.bg/kakvo-e-ayurveda/  по достоверната система. В тези клиники лекуването е строго самостоятелно за всеки пациент, само че по принцип може да се каже, че се прави диагностика и лекуване посредством лечения за пречистване - външно и вътрешно - на организма от токсини, хранителен режим, йога. Прочистването е належащо, тъй като точно насъбраните отрови - най-много от храненето и разнесени от кръвта по цялото тяло, повреждат клетките, също по този начин органите, системите, и стартират заболяванията. Освобождаването от токсините в действителност е основа да се възвърнат естествените функционалности на организма, което прави Аюрведа.  В някои случаи може да не се наложи използване на цялостния лековит комплекс, само че за това е нужна диагностика. Такава може да се направи и в столицата - да речем в Аюрведа клиник София  https://ayurvedasofia.bg/bg/, където работи индийски екип.

След преценка, се назначават процедурите и билковите средства. Важно е да се разбере, че те са единствено лични - назначени на даден човек, не могат да се приложи на различен, даже да е със същото заболяване, тъй като всеки организъм е неповторим.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР