Айсбергът е около три пъти по-голям от Ню Йорк и

...
Айсбергът е около три пъти по-голям от Ню Йорк и
Коментари Харесай

Един от най-големите айсберги в света, който се носи отвъд антарктическите води, след като беше заземен в продължение на 3 десетилетия

Айсбергът е към три пъти по-голям от Ню Йорк и повече от два пъти по-голям от Голям Лондон, с размери към 4000 квадратни километра ( 1500 квадратни мили).

Андрю Флеминг, специалист по отдалечено наблюдаване от British Antarctic Survey, сподели пред BBC в петък, че айсбергът се е носил през последната година и в този момент наподобява, че набира скорост и се движи около северния завършек на Антарктическия полуостров, подпомаган от вятъра и океанските течения.

„ Попитах няколко сътрудници за това, чудейки се дали има някаква допустима смяна в температурите на водата в рафтовете, която може да го е предизвикала, само че консенсусът е, че моментът преди малко е пристигнал “, сподели Флеминг пред BBC.

„ Беше неразрешен от 1986 година, само че в последна сметка щеше да намалее (като размер) задоволително, с цел да загуби сцепление и да стартира да се движи “, добави той.

Флеминг сподели, че пръв е забелязал придвижване от айсберга през 2020 година Британското антарктическо изследване сподели, че към този момент не е заземено и се движи около ок...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР