Айнтрахт (Франкфурт) за първи път в историята си ще играе

...
Айнтрахт (Франкфурт) за първи път в историята си ще играе
Коментари Харесай

Айнтрахт спечели мача на истината, но и Спортинг трябва да се радва

Айнтрахт (Франкфурт) за първи път в историята си ще играе в елиминациите на Шампионската лига. Германският отбор завоюва с 2:1 като посетител на Спортинг (Лисабон) в финален мач от група " D " и финишира на второ място с 10 точки, отстъпвайки единствено на Тотнъм.

Артур даде преднина на Спортинг в 39-ата минута, само че през второто полувреме Даичи Камада от дузпа и Рандал Коло Муани донесоха паметния триумф на Айнтрахт. Все отново, Спортинг ще взе участие в Лига Европа през пролетта. Това стана допустимо с помощта на късния надвит гол на Тотнъм против Марсилия в другия дуел от групата. 

Старши треньорът на Спортинг Рубен Аморим извади от стартовия състав Матеуш Рейш, само че измежду титулярите се завърна Джери Сейнт Жуст. Като изненада може да се одобри и появяването измежду тримата нападатели на Артур. Другите двама офанзивни футболисти на " лъвовете " бяха Паулиньо и Маркъс Едуардс, а в халфовата линия действаха Нуно Сантош, Мануел Угарте, Педро Гонсалвеш и Педро Поро. 

Айнтрахт предстоящо излезем спретнат в 3-4-2-1, като на върха на офанзивата стартира Рандал Коло Муани, подпомоган от Йеспер Линдстрьом и Марио Гьотце. Единствената смяна, която старши треньорът Оливер Гласнер направи в съпоставяне със загубата от Борусия (Дортмунд) през уикенда, беше включването на Джибрил Соу на мястото на капитана Себастиан Роде. 

В началните минути домакините бяха по-активни, а Кристиян Якич от Айнтрахт получи жълт картон за нарушаване против Артур. Маркъс Едуардс насочи удар, който не затрудни Трап, само че в още няколко обстановки португалците ловко използваха свободните пространства по фланговете, които противникът им оставяше. В средата на полувремето рикошет в Паулиньо можеше да докара до гол в интерес на гостите, само че Антонио Адан се намеси. 

Спортинг нямаше нищо срещу да одобри играта в личната си половина. В средата на полувремето Угарте получи удар и известно време накуцваше, само че не изиска промяна. Не такава беше обстановката с Нуно Сантош, който в 32-ата минута отстъпи мястото си на Матеуш Рейш. Айнтрахт имаше проблеми главно по левия фланг, където Лука Пелегрини постоянно закъсняваше. 

В 39-ата минута Соу не се намеси добре след едно центриране и прати топката на крайници на Артур. Последва доста мощен удар на бразилеца, с който Кевин Трап не съумя да се оправи - 1:0. До края на полувремето имаше рискова обстановка и пред вратата на Адан, само че той с лекост избави изстрела на Тута. 

На почивката в игра за Айнтрахт влезе Роде вместо Линдстрьом. " Орлите " към този момент действаха доста по-агресивно в средата на терена, само че не стигаха до голови положения. В 59-ата минута обаче ветеранът Себастиан Коатес игра с ръка в наказателното поле и отборът от Франкфурт получи дузпа, която Даичи Камада осъществя. Японецът резервира успокоение, макар протакането към преглеждането ан обстановката с в помощта на ВАР, и опъна мрежата за 1:1.

Рубен Аморим потърси смяна с стартирането на Тринкао. Резултатът към момента беше преференциален за португалците, само че натискът на Айнтрахт се усилваше. В 70-ата минута Адан отрази удар на Коло Муани, а в 72-ата подаване на Кнауф стигна до младия нападател на гостите, който се пребори с Гонсало Инасио и прати топката в мрежата.

Физическото превъзходство на Айнтрахт си личеше от ден на ден. Съставът на Оливер Гласнер напълно владееше средата на терена, а домакините нямаха сили да се опълчват. В игра за Спортинг влезе и Джован Кабрал. Португалците хвърлиха всичко в офанзива, само че Айнтрахт се бранеше доста проведено и реализира задачата си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР