Айнтрахт (Франкфурт) спечели купата на Германия след 3:1 срещу шампиона

...
Айнтрахт (Франкфурт) спечели купата на Германия след 3:1 срещу шампиона
Коментари Харесай

Байерн изпусна купата на Германия срещу бъдещия си треньор

" Айнтрахт " (Франкфурт) завоюва купата на Германия след 3:1 против първенеца " Байерн " на финала на Олимпийския стадион в Берлин.

Освен огромния залог мачът имаше и друга конспирация. Треньор на " Айнтрахт " е Нико Ковач, който от новия сезон ще води баварците на мястото на Юп Хайнкес, завърнал се от " пенсия ", с цел да довърши сезона с най-големия немски клуб.

И хърватинът огорчи мюнхенци, само че в същото време сподели за какво са се спрели на него всред най-малко половин дузина огромни треньорски имена от цяла Европа.

Ковач ще встъпи публично в служба на 1 юли, а договорът му е за 3 години. Нико е някогашен състезател на " Байерн " - при започване на века.

Анте Ребич се възползва от неточност в отбраната на баварците и откри още в 11-ата минута. Шампионите натиснаха, само че не стигнаха до изравнителен гол до почивката. Все отново това стана в 53-тата, когато Роберт Левандовски най-накрая опъна мрежата на " Айнтрахт ". Фаворитите удариха и две греди.

До края функциите не се трансформираха - " Байерн " атакуваше, а отборът от Франкфурт се бранеше и разчиташе на контри. При една от тях Ребич още веднъж се възползва от бързаната си върна задатъка на по-скромния тим - 2:1 в 82-ата.

След попадението имаше разглеждане на головата акция посредством видеозапис от основния арбитър (VAR). Причината е, че съотборник на Ребич игра с ръка. Реферът Феликс Цвайер обаче реши, че няма съображение да анулира попадението.

VAR влезе в приложимост и малко по-късно - в добавеното време при подозрение за дузпа в наказателното поле на " Айнтрахт ". И още веднъж отсъждането не беше в интерес на " Байерн ". Веднага по-късно Мият Гачинович осъществя за 3:1 на празна врата след корнер за баварците, при който и вратарят им се бе присъединил напред.

Това е пета купа на Германия за " Айнтрахт ", който загуби финала против " Борусия " (Дортмунд) през предходната година. /clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР