Айнтрахт Франкфурт се поздрави с победа като гост на новака

...
Айнтрахт Франкфурт се поздрави с победа като гост на новака
Коментари Харесай

Айнтрахт не допусна изненада срещу новак

Айнтрахт Франкфурт се поздрави с победа като посетител на новака Унион Берлин. „ Черно-белите “ завоюваха с 2:1 след голове на Бас Дост в 48-ата и Андре Силва в 62-ата минута. Антони Уджа върна един гол четири минути преди края, само че не съумя да стигне до равенството. Като цяло гостите бяха по-добрият тим и справедливо взеха трите точки.

Първата по-опасна обстановка пристигна в 7-ата минута и бе на сметката на домакините. Кристофър Тримел центрира от ъглов удар, а Марвин Фридрих засече топката от близко в долния десен ъгъл, само че Кевин Трап съумя да избави.

В 32-ата минута Филип Костич съумя да засече една отскочила тока в наказателното поле с глава в горния ляв ъгъл, само че Рафал Гикиевич показва добър инстикт и отрази изстрела.

Две минути реди края на първата част Филип Костич центрира в наказателното поле от корнер, а там Андре Слива игра с глава, само че още веднъж Гикиевич избави и предотврати гола.

В 48-ата минута гостите излязоха напред в резултата. Бас Дост съумя да прати топката в опразнената врата от близко откакто удар на негов съотборник рикошира в бранител на Унион - 1:0.

В 62-ата минута Айнтрахт вкара втори гол. Джибрил Сол напредна отдясно и центрира в наказателното поле, където Андре Силва се извиси и с глава прати топката неспасяемо в мрежата за 2:0.

Десетина минути по-късно домакините можеха да изравнят. Той си освободи пространство за пукотевица от далечна отдалеченост и насочи топката във вратата, само че Трап съумя да избие в последния миг.

В 81-ата минута Бас Дост стреля с глава от близко, който обаче мина от външната страна на лявата греда.

Пет минути по-късно Унион върна един гол. Шералдо Бекер подаде на Антъни Уджа, който от границата на наказателното поле стреля от придвижване и прати топката във врата, тъкмо до лявата греда.

За освен това обаче нямаше време и срещата приключи с победа за Айнтрахт.

Унион Берлин остава 14-ти с шест точки, а Айнтрахт се изкачва до 7-то място с 10 точки в актива си. В идващия кръг столичани гостуват на Волфсбург, до момента в който хората на Адолф Хютер одобряват вкъщи Вердер Бремен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР