Айнтрахт Франкфурт се класира за финала в турнира за Купата

...
Айнтрахт Франкфурт се класира за финала в турнира за Купата
Коментари Харесай

Ковач си уреди среща с новия си клуб във финал за Купата на Германия

Айнтрахт Франкфурт се класира за финала в шампионата за Купата на Германия след триумф като посетител Шалке с 1:0. Победното попадение пристигна в 75-ата минута и беше дело на Йович. Така наставникът на Айнтрахт Нико Ковач ще се изправи във финала против бъдещия си отбор Байерн Мюнхен.

Още в началните минути на дуела двата отбора се захапаха, а Шалке съумя да провежда рискова офанзива в 15-ата минута, само че Шепф не съумя да осъществя. Гостите съумяха да създадат две рискови офанзиви към вратата на Шалке, само че головете липсваха.

В 32-ата минута на срещата Калиджури стреля от далечно разстояние, само че след удар на топката в съпърников състезател, тя излезе в корнер. В идната минута Храдецки мазета топката над гредата.

През втората част още веднъж се наложи на Храдецки да се оправя с рискове пред вратата.

Обратно на логиката Айнтрахт съумя да осъществя по този начин скъпоценния гол за триумфа. В 75-ата минута Йович се разписа след блестяща асистенция на Де Гузман.

Гостите приключиха дуела с човек по-малко след пряк червен картон на Желсон Фернандес в 81-ата минута.

Въпреки понижения си състав момчетата на Нико Ковач са на край против Байерн, откакто завоюваха, а треньорът ще застане във финалната борба против бъдещия си тим.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР