Айнтрахт Франкфурт отнесе с 5:1 шампиона в среща от 14-я

...
Айнтрахт Франкфурт отнесе с 5:1 шампиона в среща от 14-я
Коментари Харесай

Айнтрахт разцепи Байерн с пет гола

Айнтрахт Франкфурт отнесе с 5:1 първенеца в среща от 14-я кръг на Бундеслигата. За баварците това е първо проваляне за сезона след 10 победи и две равенства.

Байерн отстъпваше с 0:3 още след първите 36 минути. Подобно нещо не се беше случвало от. Тогава Вердер завоюва с 3:1 в Мюнхен. Омар Мармуш откри резултата в 12-ата, а Ерик Дина Ебимбе удвои задатъка след половин час игра. Уго Ларсон означи третия гол. Кимих върна едно попадение малко преди почивката, само че Байерн не направи нищо повече.

Ебимбе се разписа за повторно при започване на втората част, а Ансгар Кнауф направи 5:1 в 60-ата минута. Айнтрахт не беше вкарвал пет гола на баварците за 60 минути игра от 1975 година Тогава орлите водеха още на почивката с 5:0 и биха с 6:0. Оттогава насам нито един различен тим няма сходно достижение.

Любопитно е, че за финален път Айнтрахт победи Байерн с 5:1 през 2019 година. Тогава това коства поста на треньора Нико Ковач.

Байерн остава на второ място в класирането с 32 точки и мач по-малко. Тимът е на три точки от водача Байер Леверкузен, който на следващия ден гостува на третия Шутгарт. Айнтрахт е на седма позиция с 21 точки.

Унион Берлин победи Борусия Мьонхенгладбах с 3:1 и постави завършек на серията си от 16 мача без победа във всички шампионата. Предишният триумф беше 4:1 над Дармщат на 26 август. Кевин Фоланд осъществя дузпа в средата на първото полувреме, Бенедикт Холербак вкара в 50-ата, а Микел Кауфман завърши нещата в 75-ата.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР