Айнтрахт Франкфурт надделя с минималното 1:0 в домакинството си на

...
Айнтрахт Франкфурт надделя с минималното 1:0 в домакинството си на
Коментари Харесай

Айнтрахт се утвърди в шестицата след труден успех над опашкар

Айнтрахт Франкфурт надви с минималното 1:0 в семейството си на Майнц 05 в първа среща от 19-ия кръг на немската Първа Бундеслига. Единственото и победно попадение осъществя Марио Гьотце в 73-ата минута. Авторът на победния гол за Германия на финала на Мондиал 2014 се разписа с глава, като това беше първото му попадение от началото на сезона.

Срещата на „ Комерцбанк Арена “ не беше изключително атрактивна. До почивката чистите положения пред двете порти бяха малко. В 36-ата минута Гьотце откри Ансгар Кнауф, който се освободи и насочи удар, само че настрана от задачата. Гостите се защитаваха проведено, само че не предложиха нищо забавно в нападателен проект.

На полувремето насатвникът на Айнтрахт Дино Топмьолер извади от игра Чаиби Фарес и пусна Дони ван де Беек. В 64-ата минута Нилс Нкунку беше покрай гола, само че след изстреля му топката излезе в навън. Десетина минути по-късно благополучен рикошет остави Гьотце на добра позиция. Робин Центнер избави първия удар на офанзивния халф, само че топката отскочи към Гьотце и той осъществя с глава. Въпреки подозренията за засада, голът беше доказан.

По този метод Айнтрахт се утвърди на шестата позиция с актив от 31 точки, като остава на две от четвъртото място, само че е с мач повече от Борусия Дортмунд и Република България Лайпциг. Майнц пък към този момент е в серия от 8 следващи мача без победа в Бундеслигата. Съставът на Ян Сиверт се намира на дъното в таблицата с 11 точки. Със същия актив в зоната на изпадащите са Кьолн и Дармщат.

Three points from our first home game of 2024!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР