Айнтрахт Франкфурт и Вердер Бремен не се победиха в голово

...
Айнтрахт Франкфурт и Вердер Бремен не се победиха в голово
Коментари Харесай

Айнтрахт и Вердер не се победиха в голово шоу с три греди

Айнтрахт Франкфурт и Вердер Бремен не се победиха в голово шоу и приключиха наедно 2:2. Дейви Клаасен откри за гостите в 27-ата минута, а в 55-ата Себаситан Роде изравни. В 88-ата Андре Силва даде задатък на домакините, само че в добавеното време на срещата Милот Рашица оформи крайния резултат от дузпа.

Още в шестата минута Гонсало Пасиенсия стреля от упор, само че топката срещна дясната греда.

Три по-късно Даичи Камада насочи рисков изстрел в наказателното поле, само че в последния миг бранител на Вердер съумя да блокира изстрел в корнер.

В 16-ата минута още веднъж Пасиенсия засече с глава центриране в наказателното поле, само че малко над напречната греда.

Пет по-късно Камада пропусна още една опция за гол. Той получи ужасно подаване, само че вратаря Иржи Павленка съумя да избави. Отново вратаря на гостите сподели класа и отрази удар с глава на Андре Силва в 24-ата минута.

Вердер сътвори първата си рискова обстановка чак в 27-ата минута, когато означи и гол. Джошуа Сарджънт насочи прекрасен изстрел, само че Фредерик Рьонов отби удара. При добавката още веднъж Леонардо Битенкурт стреля, само че в напречната греда. Топката се върна в Дейви Класен и отблизо не сбърка за 1:0.

В 34-ата минута Алами Туре стреля от воле, само че над напречната греда.

Две минути след подновяването на играта Пасиенсия засече центриране, само че още веднъж Павленка се прояви със избавяне.

Пет минути по-късно домакините имаха искания за дузпа, откакто Пасиенсия беше съборен в наказателното поле, само че след инспекция с ВАР, основният арбитър реши, че няма съображение да даде углавен удар. Малко по-късно Камада насочи рисков удар, само че малко над напречната греда.

Все отново в 55-ата минута Айнтрахт изравниха. Себастиан Роде овладя топката и насочи изстрел от границата на наказателното поле и означи за 1:1.

В 61-ата минута още веднъж Пасиенсия нанесе неакуратен изстрел с глава.

В 88-ата минута Айнтрахт вкараха второ попадение. Първо, Павленка не съумя да се намеси след удар с глава на Пасиенсия от точката за дузпа и от билзко Андре Силва не сбърка и даде преднина на домакините – 2:1.

В добавеното време на мача обаче гостите от Бремен получиха право да изпълнят дузпа, след нарушаване на Макото Хасебе. Милот Рашица се нагърби с осъществяването и оформи крайния резултат – 2:2.

Българският гений Илия Груев-младши не попадна в групата на Вердер.

Айнтрахт са девети с 11 точки, до момента в който Вердер са 11-ти с осем. В идващия кръг полуфиналистът от Лига Европа гостува на Байер Леверкузен, а Вердер приема Херта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР