Айнер Рубио изпревари Тибо Пино и Джеферсън Сепеда за победата

...
Айнер Рубио изпревари Тибо Пино и Джеферсън Сепеда за победата
Коментари Харесай

Рубио спечели съкратения 13-и етап в Джиро д`Италия

Айнер Рубио изпревари Тибо Пино и Джеферсън Сепеда за успеха в съкратения 13-и стадий на колоездачната обиколка на Италия. Състезанието бе с изменен маршрут поради неприятните метеорологични условия в Европа.

Лидер в обиколката на Италия остава Герайнт Томас, който финишира на девето място през днешния ден. Британският играч на INEOS Grenadiers има преднина от 2 секунди пред Примож Роглич от Jumbo-Visma, откакто двамата приключиха с равно време.

Рубио (Movistar) направи съвършен спринт и на последното нанагорнище в Кран Монтана изпревари първо Сепеда (Education-EasyPost), а по-късно и Пино (Groupama-FDJ). Това бе първа етапна победа в кариерата на колумбиеца, който завоюва с 6 секунди пред Пино и с 12 пред Сепеда.

Въпреки че бе с изменен маршрут, надпреварата не мина без проблеми поради поройните превалявания в централна и южна Европа. Организаторите анулираха изкачването край прохода Голям Сан Бернар поради риска от свлачища или лавини. Така 13-ият стадий бе скъсен от 207 на 199 км.

Състезателите потеглиха по проект под пороен дъжд в Боргофранко д'Ивреа, само че бързо се прибраха в бусовете на тимовете си за определянето на нов маршрут и следващо редуциране на дистанцията.

" Заради променливата метеорологична конюнктура, най-много тази в Италия, комисията реши да удовлетвори желанието на състезателите и вкара в действие Протокола за каране в рискови условия ", оповестяват уредниците.

Победителят от шестия стадий Мадс Педересен, който беше втори в генералното класиране, не се включи на старта поради вирусно заболяване. Той има мощна кашлица и възпалено гърло.

Следващият стадий е 193-километрова права от Сиере до Касано Маняго. 

Автор: Ивайло Георгиев/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР