Айфеловата кула в Париж ръждясва прогресивно и се нуждае от

...
Айфеловата кула в Париж ръждясва прогресивно и се нуждае от
Коментари Харесай

Айфеловата кула е в опасност

Айфеловата кула в Париж ръждясва прогресивно и се нуждае от повсеместен ремонт, само че вместо това ѝ се прави единствено козметично боядисване за 60 милиона евро преди Олимпийските игри в Париж през 2024 година Това оповестява " Ройтерс ", базирайки се на класифицирани документи, оповестени от френското издание " Мариан ".

Поверителни отчети на специалисти сочат, че монументът е в окаяно положение. Причината е, че желязото, от което е изработен паметникът, влиза в контакт с вода и О2 на тези места, където боята пада с възрастта.

Кулата от ковано желязо е с височина 324 метра и е издигната от Густав Айфел в края на 19 век. Тя е измежду най-посещаваните туристически обекти в света, като всяка година посреща към шест милиона гости.

Просто е, в случай че Гюстав Айфел посети мястото, ще получи инфаркт, твърди един от източниците на изданието и добавя за кулата: Малко евентуално е да падне на следващия ден сутринта, само че в действителност не е в доста положително положение.
 Ограждат Айфеловата кула с бронирано стъкло
Ограждат Айфеловата кула с бронирано стъкло

Оградата коства €20 млн.

В момента Айфеловата кула е в развой на пребоядисване, което коства 60 милиона евро и е част от подготовката за Олимпийските игри следващата година. Това ще бъде двадесетата сходна процедура, осъществена на монумента.

" Мариан " оповестява, че ремонтът, почнал през 2018 година, в началото е включвал разчистване на една трета от структурата и нанасяне на два пласта нова багра върху нея, с цел да се ограничи корозията. Поради пандемията от ковид обаче работата е отсрочена, а в остарялата багра е намерено олово. По тази причина ремонтът ще бъде " козметичен " и ще обхване единствено 5% от Айфеловата кула.

Компанията Sete, която ръководи атракцията, не желае да я затваря за ремонт за продължителни интервали от време , защото това би довело до загуба на доходи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР