Айфеловата кула е затворена от днес заради възобновяване на стачка,

...
Айфеловата кула е затворена от днес заради възобновяване на стачка,
Коментари Харесай

Стачка отново затваря Айфеловата кула

Айфеловата кула е затворена от през днешния ден поради обновяване на стачка, оповестиха пред Франс прес двете синдикални организации, представляващи личния състав, които подлагат на критика финансовото ръководство на обекта, съобщи Българска телеграфна агенция.

Се Же Те (CGT ) и " Работническа мощ " (Force ouvriere ) желаеха от Парижкото кметство, мажоритарен акционер в Компанията за употреба на Айфеловата кула (Sete), да e " разумнo във връзка с финансовите си условия, с цел да подсигурява устойчивостта на паметника и на компанията, която го ръководи ".

Достъпът до " Желязната дама " е прекратен в границите на днешния ден, удостовери пред АфП личният състав на рецепцията.

Синдикатите, които към този момент стачкуваха в края на декември, в деня на 100-годишнината от гибелта на Густав Айфел (на френски се произнася Гюстав Ефел) осъждат икономическия модел, който е " прекомерно упорит и неплатежоспособен " с " намаление на работните бюджети " в комбиниране със " свръхоценка на постъпленията ".

Според двата синдиката този модел " е станал нежизнеспособен след интервала на КОВИД, който е лишил монумента от 120 милиона евро приходи от билети ".

Те упорстват за основаването на " специфичен дарителски фонд предвид на предстоящите колосални разноски през идните десетилетия ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР